Bucureştenii lăsaţi fără căldură şi apă caldă de o defecţiune RADET

În miez de decembrie, bucureştenii din sectoarele 2 şi 3, şi o parte din locatarii aflaţi în sectoarele 1, 4, 5 şi 6 au rămas fără apă caldă şi căldură în urma unei defecţiuni majore la reţeaua CET Sud.
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)
Loredana Diacu
12.12.2014

În miez de decembrie, bucureştenii din sectoarele 2 şi 3, şi o parte din locatarii aflaţi în sectoarele 1, 4, 5 şi 6 au rămas fără apă caldă şi căldură în urma unei defecţiuni majore la reţeaua CET Sud, informează B1 TV.

"Urmare a unei avarii survenite pe reţeaua termică primară aferentă CET SUD, RADET întâmpină dificultăţi pentru a se asigura furnizarea apei calde de consum şi încălzirii pe aria Sectorului 2, Sectorului 3 şi parţial Sectoarele 4, 5. Echipele de intervenţie depun toate eforturile pentru normalizarea situaţiei în cel mai scurt timp", informează RADET.

În urma avariei vor tremura de frig în case locuitorii din 131 de blocuri din zonele Basarabia, Mihai Bravu, Calea Călăraşilor, 1 Decembrie, Dristor şi Tineretulu. În aceeaşi situaţie se află şi 114 clădiri din cartierul Aviaţiei, precum şi porţiunile de la Stadionul Naţional "Lia Manoliu", Spitalul Victor Gomoiu şi în apropiere de Aeroportul Băneasa, relatează sursa citată.

Pentru blocurile din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 afectate de avaria produsă joi, a anunţat Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice, furnizarea agentului termic va fi reluată vineri seara.

"Echipele de intervenţie RADET lucrează în regim continuu şi vor depune toate eforturile pentru a remedia în cel mai scurt timp această situaţie, procedând la reluarea treptată a furnizării către toţi consumatorii afectaţi.", se informează într-un comunicat citat de HotNews.

Reamintim că în septembrie, anterior votării fuziunii RADET cu ELCEN, reprezentanţii opoziţiei în Consiliul General al Municipiului Bucureşti avertizau că în această iarnă ne putem aştepta la numeroase avarii căci, din cauza subfinanţării cronice RADET nu a putut face toate reparaţiile necesare în reţea.

Reţeaua de transport a RADET a fost realizată între 1960 şi 1985 şi are o lungime de 935 km. Până în prezent a fost reabilitat doar 16% din ea. Reţeaua de distribuţie a RADET însumează 2.972 km, din care doar 376 km au fost reabilitaţi. În consecinţă, numărul mediu anual de avarii depăşeşte 4.000.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor