Boris Johnson ignoră sfatul lui Trump şi îl respinge pe Farage ca ambasador britanic în SUA

Marea Britanie a respins un apel fără precedent venit din partea unui preşedinte american de a numi un ambasador la Washington, respingând alegerea preşedintelui ales Trump pentru acest post: Nigel Farage.
Ministrul britanic de externe Boris Johnson. (Captură Foto)
Andrei Popescu
23.11.2016

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a respins marţi ideea preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, ca Nigel Farage, liderul interimar al partidului UKIP, să fie numit în funcţia de delegat al Marii Britanii în SUA.

“Avem un ambasador de primă mână în Washington, face o treabă foarte bună în privinţa relaţiilor cu administraţia prezidenţială actuală şi cea viitoare”, a declarat Johnson parlamentului britanic. “Nu există niciun loc liber pentru acea poziţie”.

Anterior în aceeaşi zi, Trump a scris pe Twitter că “mulţi oameni ar dori să îl vadă pe Nigel Farage reprezentând Marea Britanie în calitate de ambasador al lor în SUA. Ar face o treabă bună!”.

“Lumea s-a schimbat. Este timpul ca şi Downing Street să o facă”, a scris Farage într-un mesaj pe Twitter. Într-un alt mesaj el a declarat: “Cunosc mai multe persoane din echipa lui Trump de ani de zile, mă aflu într-o poziţie favorabilă şi dispun de suportul preşedintelui ales”.

“Antipatia faţă de mine, UKIP şi faţă de rezultatul referendumului este mai importantă pentru ei decât ceea ce ar fi bine pentru ţara noastră”, a susţinut Farage, într-o referire aparentă la cei care se opun ideii lui Trump.

În lumea politică, este neconvenţional ca un şef de stat să discute public despre preferinţa lor cu privire la un ambasador străin.

Adresându-se Camerei Comunelor, Johnson a subliniat că “relaţia Marii Britanii cu SUA este unicul şi cel mai important fapt geopolitic al ultimului secol”.

Comentariile împotriva lui Trump “ar putea dăuna intereselor acestei ţări. Este important ca noi să ne folosim influenţa în această ţară, o influenţă considerabilă, pentru a ajuta SUA să îşi vadă responsabilităţile, după cum sunt sigur că le va vedea”.

“Un lucru pe care l-am învăţat este acela că ceea ce se spune în campanie este diferit de ce se întâmplă atunci când câştigătorul se află la Casa Albă. Este foarte important ca noi să judecăm noul preşedinte după acţiunile sale”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor