Trump apostrofează mogulii media din SUA, numindu-i mincinoşi

Donald Trump şi-a alocat timp pentru a-i critica pe mai marii mass mediei americane, numindu-i pe aceştia mincinoşi şi necinstiţi. Mustrarea neaşteptată a avut loc în timpul unei discuţii neoficiale cu mogulii media în Trump Tower.
Donald Trump, preşedintele ales al SUA.
Donald Trump, preşedintele ales al SUA. (DOMINICK REUTER/AFP/Getty Images)

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a invitat luni mogulii media importanţi în Trump Tower la o întâlnire personală. O sursă susţine că miliardarul le-a dat o lecţie care a fost descrisă ca un “pluton de execuţie”.

În timpul campaniei prezidenţiale numeroase ziare şi televiziuni democrate sau republicane l-au atacat pe miliardarul republican şi au făcut front comun cu tabăra candidatei democrate Hillary Clinton.

“A fost precum un pluton de execuţie”, a declarat o sursă pentru New York Post după o oră de mustrări, care ar fi trebuit să fie neoficiale.

“Trump a început cu [directorul CNN] Jeff Zucker şi a declarat ‘Îţi urăsc reţeaua, toţi cei de la CNN sunt mincinoşi şi ar trebui să îţi fie ruşine’”, a declarat sursa pentru New York Post.

“Întâlnirea a fost un dezastru total. Directorii şi prezentatorii de televiziune s-au dus acolo crezând că vor discuta despre accesul pe care îl vor primi la administraţia Trump. Dar, în schimb, au avut parte de o mustrare în stilul Trump”, a precizat sursa.

O a doua sursă a declarat pentru New York Post că Trump i-a criticat pe mogulii media şi pe prezentatorii TV, numindu-i “mincinoşi”.

“Întâlnirea a avut loc într-o cameră spaţioasă, unde se aflau între 30 şi 40 de persoane, inclusiv principalii prezentatori TV de la toate reţelele”, a adăugat a doua sursă.

“Trump a spus: ‘Ne aflăm într-o cameră cu mincinoşi, cu mass media necinstită şi înşelătoare care a înţeles totul pe dos’. El s-a adresat tuturor celor aflaţi în cameră, menţionând că mass media e plină de oameni mincinoşi, înşelători şi necinstiţi. El l-a numit pe Jeff Zucker pe nume şi a declarat că toţi cei din CNN sunt mincinoşi, şi că CNN este o reţea de mincinoşi.

“Trump nu a numit-o pe [reportera NBC] Katy Tur pe nume, dar a discutat despre o corespondentă NBC care a înţeles totul pe dos; apoi, el a făcut referire la o corespondentă a reţelei care a plâns atunci când Hillary [Clinton] a pierdut – fiind vorba de Martina Raddatz şi ea se afla de asemenea în cameră”.

Conform ziarului, unii reporteri l-au întrebat pe Trump la ce să se aştepte în ceea ce priveşte accesul la viitorul preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe