Bine aţi venit la Hobbiton! (video)

O vizită pe care probabil mulţi au visat-o, în localitatea hobbiţilor din filmul „Stăpânul Inelelor“, localitate recreată în Noua Zeelandă exact ca în filmele lui Peter Jackson.
Casă hobbit (captură video Youtube)
Mioara Stoica
08.04.2017

De când a fost lansat filmul "Stăpânul Inelelor", Hobbiton a fost unul dintre locurile pe care toţi fanii acestei saga a lui J. R. R. Tolkien au dorit să-l viziteze cel puţin o dată, pentru a experimenta sentimentul de a se afla pe Pământul de Mijloc şi pentru a-i cunoaşte pe hobbiţi.

Acest loc se află în Matamata (Noua Zeelandă) iar @enriquealex a avut ocazia să intre înaintea tuturor şi să filmeze unul dintre locurile cele mai magice întâlnite, unde viaţa curge liniştită între dealuri, casele hobbit şi tavernă. Aici totul este păstrat aşa cum apare în filmele lui Peter Jackson. Chiar şi grădinile continuă să dea tot felul de legume, iar casele acestor personaje simpatice sunt perfect agrementate pentru a transmite vizitatorului un sentiment unic. Realitatea depăşeşte imaginaţia!

„Stăpânul inelelor” (engleză: The Lord of the Rings) este un roman fantastic, scris cu multă fantezie de universitarul şi filologul englez J.R.R. Tolkien. Acţiunea acestui volum este o continuare a „Hobbitul”-ui. Cartea a fost scrisă în anii 1937 - 1949, iar partea sa esenţială a fost creată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Lucrarea a fost publicată în trei volume în 1954 şi 1955, această formă fiind cea mai populară. A fost retipărită de mai multe ori şi tradusă în diferite limbi, devenind una dintre cele mai populare şi influente lucrări ale literaturii secolului 20.

Acţiunea cărţii "Stăpânul inelelor" se petrece într-o preistorie imaginară, cel de-al treilea Ev al Pământului de Mijloc. Ţinuturile din Pământul de Mijloc sunt populate de oameni şi de alte specii umanoide (hobbiţi, elfi, gnomi şi orci), precum şi de multe alte creaturi reale sau imaginare. Naraţiunea este focalizată pe Inelul Puterii făurit de lordul întunecat Sauron şi variază de la descrierea atmosferei liniştite din Comitat până la desfăşurarea Războiului Inelului, purtat de Pământul de Mijloc şi văzut prin ochii personajelor sale, în special ai protagonistului Frodo Baggins. Acţiunea principală este urmată de şase anexe care oferă o multitudine de materiale contextuale istorice şi lingvistice.

Volumul "Stăpânul inelelor", la fel ca celelalte scrieri ale lui Tolkien, a fost supus unor analize cuprinzătoare privind temele literare şi sursele. Deşi "Stăpânul inelelor" este o lucrare amplă, acţiunea este numai ultima fază a unei mitologii la care Tolkien a lucrat încă din 1917. Tolkien a fost influenţat de filologie, mitologie, industrializare şi religie, precum şi de scrierile sale timpurii şi de experienţa sa din primul război mondial. La rândul său, "Stăpânul Inelelor" este considerat a avea un efect major asupra fantasticului modern, iar impactul lucrărilor lui Tolkien este atât de mare încât termenul „tolkienian“ a fost consemnat în Oxford English Dictionary.

Surse: El Pais, Wikipedia, Youtube

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor