Bill Gates a inaugurat la Bucuresti Centrul Global de Suport Tehnic al Microsoft

Fondatorul gigantului informatic mondial Microsoft, Bill Gates, a inaugurat Centrul Global de Suport Tehnic al companiei la Bucuresti. Centrul va oferi suport tehnic clientilor Microsoft din Romania si din multe alte tari europene, in special Franta si Germania.
Bill Gates a primit din partea presedintelui una dintre cele mai importante distinctii de stat, "Steaua Romaniei", in grad de Comandor. (Sorin Lupsa / Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
02.02.2007

Fondatorul gigantului informatic mondial Microsoft, Bill Gates, a inaugurat Centrul Global de Suport Tehnic al companiei la Bucuresti. Centrul va oferi suport tehnic clientilor Microsoft din Romania si din multe alte tari europene, in special Franta si Germania.

Presedintele Traian Basescu a subliniat impactul pozitiv al tehnologiei Microsoft asupra economiei romanesti, iar premierul Calin Popescu Tariceanu si-a exprimat speranta ca inaugurarea Centrului este o prima etapa in dezvoltarea unei colaborari cu cel mai mare producator de sisteme de operare pe calculator.

Bill Gates a primit din partea presedintelui una dintre cele mai importante distinctii de stat, "Steaua Romaniei", in grad de Comandor.

Alocutiunea domnului Bill Gates, Presedintele Microsoft, la inaugurarea Centrului de suport Tehnic Global al Microsoft de la Bucuresti:

"Buna dimineata,

Sunt foarte bucuros sa ma aflu aici, in prima mea vizita in Romania. Avem multe lucruri de sarbatorit astazi. Deschiderea Centrului Global de Suport Tehnic este o confirmare a inaltelor abilitatilor tehnice care se dezvolta in Romania si acest lucru este foarte important pentru Microsoft, deoarece ceea ce se realizeaza aici va fi foarte important pentru clientii nostri din intreaga Europa, ajutandu-i sa-si rezolve cele mai complexe probleme. Am fost foarte impresionat cand am aflat de nivelul pregatirii personalului de aici. De fapt nu numai abilitatile lor tehnice, ci si cele lingvistice sunt foarte importante pentru noi. Speram sa continuam sa investim in aceasta directie, acordandu-i o importanta din ce in ce mai mare.

Stiu ca sunt romani exceptionali care lucreaza la Microsoft, nu numai in Romania, dar si in sediile Microsoft. Sunt mai mult de 300 de persoane, este o comunitate puternica si care se dedica nu numai activitatii lor la Microsoft, dar si Romaniei, si pastreaza o puternica legatura, continuand sa contribuie la dezvoltarea Romaniei.

Vom sarbatori si cei zece ani de activitate a companiei Microsoft in Romania. Au fost zece ani de succese nu numai in relatia noastra cu Guvernul, dar, si mai important, cu partenerii nostri, care s-au dezvoltat impreuna cu noi. Iar majoritatea solutiilor legate de software, hardware, sunt propuse de acesti parteneri care sunt aici, in economia locala.

Ne gandim la sectorul IT ca la unul care se schimba foarte rapid si as dori sa subliniez faptul ca, datorita acestor schimbari, sunt din ce in ce mai multe oportunitati. Nu doar ca vor fi costuri mai reduse, vom practica desigur acest lucru, dar vom face software-urile mai usor de folosit. Acest lucru poate revolutiona modul de monitorizare a ingrijirii medicale, modul de predare, vom spori curiozitatea copiilor pentru invatatura, vom inlesni toate aceste lucruri. Putem gasi oameni cu talent si pricepere. Acum zece ani am prezis, printre altele, ca raspandirea internetului si a technologiilor vor determina ca oportunitatile unui individ sa nu mai depinda de tara in care locuieste, ci numai de educatia si cunostintele sale. Vedem acest lucru adeverindu-se intr-o masura din ce in ce mai mare si Romania este un bun exemplu in acest sens, deoarece angajamentul Romaniei legat de imbunatatirea invatamantul universitar, a programei, de asigurare a suportului educational a insemnat o participare a Romaniei la industria IT mai mult decat ne-am fi asteptat.

Cred ca este important ca sunt slujbe bine platite, bine pozitionate in acest sector, in care vor fi evolutii tot timpul. Industria IT nu isi va incetini ritmul, este un domeniu foarte competitiv si putem observa software peste tot, in telefon, in automobil, in televizor si sigur computerele vor cunoaste forme mult mai avansate, avand probabil componente precum cele de recunoastere a vorbirii.

Faptul ca Romania a aderat la Uniunea Europeana va impulsiona si mai mult investitiile deja existente, care vor deveni si mai importante si ma bucur sa observ acest lucru.

Romania a fost lider in ceea ce priveste numeroase programe e-government, care sunt extraordinare, deoarece promoveaza eficienta si transparenta. Partenerii nostri au realizat un lucru foarte bun in acest domeniu.

Sunt foarte bucuros sa constat participarea tuturor reprezentantilor guvernului la deschiderea acestui centru de suport tehnic, deoarece acest lucru explica de ce ne implicam in Romania si optimismul pe care il manifestam referitor la progresele sale.

Va multumesc pentru prezenta dvs aici.”

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor