"Bătaie de joc faţă de cercetare şi educaţie". Oprea şi Ecaterina Andronescu, fondatorii unui nou domeniu doctoral

Ordinea Publică şi Siguranţa Naţională, un concept ce ţine de securitatea cetăţeanului, a fost transformat de Gabriel Oprea cu sprijinul Ecaterinei Andronescu într-o ştiinţă pentru care s-a înfiinţat o şcoală doctorală. Din cele 287 de doctorate date în acest domeniu, Emilia Şercan susţine că nu sunt mai mult de 10 neplagiate.
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
02.11.2016

Una dintre primele cauze majore care au dus la degradarea învăţământului doctoral din România a fost inventarea unui domeniu care nu corespunde niciunei ştiinţe - Ordinea Publică şi Siguranţă Naţională, a atras atenţia miercuri, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Ordinea Publică şi Siguranţa Naţională (OPSN), un concept ce ţine de securitatea cetăţeanului, a fost transformat de Gabriel Oprea cu sprijinul Ecaterinei Andronescu într-o ştiinţă pentru care s-a înfiinţat o şcoală doctorală la Academia de Poliţie. Bătaia de joc faţă de cercetare şi educaţie a început cu doctoratul lui Radu Timofte, fostul director al SRI, care a devenit primul doctor în OPSN. Şi-a dat doctoratul într-un an şi şase luni!!!", a scris Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, din 2002, când a fost înfiinţat domeniul OPSN, şi până astăzi s-au dat 287 de doctorate în această "neştiinţă". 97 dintre ele, adică o treime, au fost date în 2014, 2015, 2016.

"Băieţii deştepţi din Academia de Poliţie au simţit că e loc de "dezvoltare academică", aşa că actualul rector Daniel Torje, care e absolvent al unei facultăţi de Sport, a devenit conducător de doctorate în OPSN, la fel şi plagiatorul Claudiu Ţupulan, sau Marius Pantea, şoferul fostului rector al Academiei, Costică Voicu".

Mai ţineţi minte că rectorul Daniel Torje anunţa cu mare pompă acum trei luni că verifică toate tezele susţinute la Academia de Poliţie (circa 700 în total cu tot cu cele de la Drept)? Nu ştim care este rezultatul verificării, probabil nu a fost găsită niciuna plagiată. Acum, după ce m-am documentat pentru acest material şi am stat de vorbă cu "corifeii" domeniului, spun fără niciun risc că cel puţin în OPSN nu sunt mai mult de zece teze neplagiate.

Pentru a citi un articol amplu pe această temă, semnat de Emilia Şercan, intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor