Cristian Ghinea, revoltat: Parlamentul se crede Moş Crăciun, bugetul pare un sac fără fund

Se apropie alegerile aşa că Parlamentul se crede Moş Crăciun, iar bugetul s-a transformat ca prin minune într-un sac fără fund, atrage atenţia fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, nu este deloc încântat de amendamentele la Ordonanţa de Urgenţă 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar, adoptate de PSD-ALDE, prin care se majorează salariile din sănătate, învăţământ şi alte categorii de personal.

"Un Parlament iresponsabil! Ajunge! În urmă cu un an, în stradă, la protestele de după Colectiv, oamenii cereau clasei politice mai multă responsabilitate. Pitiţi după sinistrul gard care înconjoară Casa Poporului, mulţi dintre parlamentari nu au priceput nimic. Ca de fiecare dată când se apropie alegerile, s-a dat liber la pomeni electorale. Acolo nu s-a schimbat nimic.

S-a schimbat însă ceva la Palatul Victoria. Guvernul Cioloş 1 are curajul să conteste public aceste practici. Poate nu e popular să faci asta, dar face bine la sănătatea ţării, a noastră, a tuturor. Vorbim de 1% din PIB. Bani decişi în ceas de seară, într-o Comisie care nu ştie ce impact va avea ceea ce votează. Parlamentul se crede Moş Crăciun, bugetul pare un sac fără fund", a scris marţi, pe contul său de Facebook, Cristian Ghinea.

Fostul ministru al Fondurilor Europene le-a transmis un mesaj românilor care bucură de o posibilă creştere de salariu: "oameni buni, e un cadou otrăvit!"

"Nimeni nu va putea să facă un buget cu asemenea "accidente". Cum spunea prietenul meu Dragoş Pîslaru [ministrul Muncii - n.r.] ieri: niciun premiant Nobel nu va putea să facă bugetul. Dragoş este eroul zilei de ieri, când a rămas singur cu PSD-ul şi sindicaliştii PSD-ului în Parlament, 6 ore de atacuri în haită. Un sistem bolnav nu poate însănătoşi pacientul", a afirmat Cristian Ghinea.

Potrivit tehnocratului, Guvernul Cioloş şi cele viitoare vor trebui să atace la Curtea Constituţională asemenea "aberaţii legislative" - există o decizie a Curţii care declară neconstituţionale alocări de bani fără indicarea sursei. "Această decizie a Curţii obligă politicienii să înceteze să se mai pretindă Moş Crăciun."

"Nu există sac bugetar fără fund. Ce a votat PSD este iraţional şi neconstituţional. Ca parlamentar, eu şi colegii din USR, nu vom vota legi fără acoperire bugetară. Vom vota alocări doar dacă este clară sursa sau vom indica de unde trebuie tăiate fonduri risipite în programe ineficiente sau prin desfiinţarea unor instituţii fără rost. Dragoş, Vlad [Voiculescu, ministru Sănătăţii - n.r.] - suntem cu voi. Rezistaţi!", a mai precizat Cristian Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne