Băsescu: Înşelătoria Volkswagen, care acoperă 11 milioane de maşini, a fost susţinută de politicieni germani

Traian Băsescu a atras atenţia că, deşi scandalul Volkswagen este unul de amploare, până acum niciun om politic care a fost în structurile de conducere ale companiei nu a fost pus sub acuzare.
Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, susţine că în "înşelătoria Volkswagen", care acoperă milioane de maşini vândute în toată lumea, sunt implicaţi inclusiv oameni politici germani.

"Eu aş privi la altceva. Şi o spun cu revoltă. Înşelătoria Volkswagen care acoperă 11 milioane de maşini vândute în toată lumea a fost o escrocherie susţinută de oameni politici germani. Nu vreau să credeţi că am vreo ezitare să o spun, adică exact acei oamenii politici care ne cer să luptăm împotriva corupţiei. Noi o facem, când mai bine, când mai rău, când cu exagerări, când cu victime colaterale, dar, pe fond, o facem", a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a evidenţiat faptul că, din toată lista aceea de oameni politici care au fost în structurile de conducere ale Volkswagen, nu vede pe nimeni arestat sau pus sub acuzare.

"Gândiţi-vă, la 11 milioane de maşini trucate s-a plătit pentru emisie mai mică de noxe cam 3.000 de euro în plus la fiecare maşină. Acesta este un furt global, pe care îl vom constata şi prin alte ţări care, de asemenea, ne dau lecţii. Germania are autoritatea să autorizeze şi să omologheze maşinile.

România le primeşte cu documentul emis de autorităţile germane, documetul de omologare pe tip, ori dacă cineva poate să îmi spună că instituţiile statului german nu au fost implicate în această escrocherie, oricât mi-ar aduce argumente nu le pot accepta, pentru că instituţii ale statului german omologhează tipurile de maşini", a subliniat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie