Traian Băsescu: Nu spun nici nu, nici da unei candidaturi la Primăria Capitalei

Există posibilitatea ca fostul preşedinte Traian Băsescu să se aventureze în cursa pentru şefia Primăriei Capitalei.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat joi, la Adevărul Live, că până la data de 10 octombrie se va înscrie în PMP, însă nu a precizat dacă va prelua sau nu şefia partidului.

"Va trebui să găsim o formulă. Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în PMP. Obiectivul meu este să construiesc un partid nou, care să nu fi fost implicat în compromisuri. De aceea sunt şi reticent în a mă aşeza în poziţia numărul unu. Va trebui să găsim o formulă. Vreau să transfer acestui partid toată experienţa mea", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă va avea Partidul Mişcarea Populară candidaţi în toate marile oraşe, inclusiv în Bucureşti, fostul preşedinte al României a replicat:

"Să vedem. În md cert va avea un candidat, dar să fie cu şanse. Aici vine întrebarea: Va candida Traian Băsescu la Primăria Capitalei? (...) Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o competiţie locală, dar în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie. Este cale lungă până acolo."

Cu o zi în urmă, fosta şefă PMP Elena Udrea vorbea despre posibilitatea, cel puţin teoretică, a unei posibile candidaturi a lui Traian Băsescu la şefia Primăriei Capitalei.

"Teoretic există posibilitatea să candideze la Primăria Capitalei. Băsescu ar câştiga. Avem lideri politici slabi, timoraţi. Dacă vom avea candidaţi marionete aşa cum am avut la preşedinţie, pe modelul Iohannis, personal nu văd altă soluţie decât să candideze Băsescu. Nu văd cu cine să se compare într-o luptă pentru Primăria Capitalei", a precizat Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne