Victor Ponta: "Gorghiu a greşit când a vorbit despre contractele încheiate cu statul"

Trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, premierul Ponta susţine că Alina Gorghiu a avut mai multe contracte cu statul decât "partenerul" său de dosar, Dan Şova.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Victor Ponta şi-a exprimat luni, la B1 TV, mirarea atât faţă de strategia PNL cât şi de faptul că Alina Gorghiu îi acuză pe alţi politicieni că au încheiat contracte cu statul în condiţiile în care şi care şi ea este fix în aceeaşi situaţie.

”Nu înţeleg de ce au făcut moţiune de cenzură şi au rămas fără ea, nu înţeleg de ce pleacă de la conducerea Comisiei (care se ocupă de legea votului prin corespondenţă) apoi ţipă după ea, nu înţeleg nici de ce Gorghiu a ales să vorbească despre contractele cu statul.

Gorghiu a avut contracte şi cu alte instituţii: cu AVAS, cu BTT. Au venit oamenii şi mi-au spus. La un moment dat o asemuiam cu Udrea. Acum o asemuiesc cu Mona Muscă. Ştiţi că ea se lupta cu securiştii şi s-a dovedit... Gorghiu lupta cu contractele pentru că ea avea mai multe. La toate selecţiile veneau Şova şi Gorghiu şi mai mereu câştiga Gorghiu.", a declarat premierul Ponta, "supravieţuitor" al moţiunii de cenzură prin care PNL-ul cerea demiterea acestuia pe motiv că a fost trimis în judecată, în dosarul Turceni-Rovinari.

Premierul a mai precizat că, potrivt unor rapoarte de control făcute la AVAS, la BTT la dispoziţia lui Emil Boc, fost premier în perioada Băsescu, rapoarte trimise şi al alte instituii, "11 contracte de asistenţă juridică au fost semnate cu Gorghiu."

"Or mai fi şi altele. O să vă pun documentele la dispoziţie." a adăugat Ponta.

"Eu nu pricep care e strategia. Gorghiu a greşit când a vorbit despre contractele încheiate cu statul”, declarat Ponta.

Reamintim că premierul Victor Ponta este trimis în judecată pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Practic, Ponta este acuzat că a încasat, ca avocat, de la Dan Şova, bani pentru servicii neprestate, în realitate, ”banii reprezentând bonificarea lui Victor Ponta în considerarea facilitării, de către acesta, a încheierii şi derulării contractelor de asistenţă juridică a SCA ”Şova şi Asociaţii” cu cele două complexuri energetice, cunoscând că banii provin din săvârşirea de infracţiuni", se arată în rechizitoriul DNA.