Cristian Bodea: Oprea e doar o paiaţă cu epoleţi de tinichea. Decât cu el la Putere, mai bine singuri în Opoziţie

PNL trebuie să fie mai sincer, să nu mai creeze aşteptări false şi să nu mai încerce diverse alianţe sortite eşecului, consideră senatorul PNL.
Senatorul PNL Cristian Bodea
Senatorul PNL Cristian Bodea (facebook.com)

Liberalii trebuie să înceteze să mai caute alianţe cu diverşi "piţifelnici politici" şi să îşi asume o opoziţie curată până în 2017. Decât cu generalul Gabriel Oprea - o paiaţă cu epoleţi de tinichea - la Putere, mai bine singuri în Opoziţie, scrie Chestorul Senatului, liberalul Cristian Bodea, într-un articol publicat pe stiripesurse.ro.

"În văzul lumii şi cu potera pe urmele lui, Dragnea nu s-a putut abţine şi a ante-fraudat alegerile din PSD. Cu un tupeu demn de Ceauşescu, marele constructor al autostrăzii de Teleorman, a făcut un "caiet de sarcini" pentru o licitaţie la care să se califice doar "firma" lui. O dovadă clară că vulpoiul îşi schimbă părul, dar năravul ba. Deh, un adevărat baron se autodepăşeşte, nu?! Din păcate, zilele acestea PSD face un salt în timp: de la tânărul pisic Ponta la bătrânul vulpoi Dragnea.

În loc să aducă în faţă oameni tineri şi necompromişi, socialiştii români preferă să îşi recicleze fosilele mânjite prin tot felul de hoţii politice. În loc să se dea în stambă pe la televizor, locul liderilor de azi ai PSD este într-un muzeu al României corupte: Dragnea ca exemplu de fraudare a alegerilor, iar Ponta ca model de vampirizare a companiilor de stat", a precizat Cristian Bodea.

În această conjuctură infracţională, senatorul liberal susţine că moţiunea de cenzură a fost necesară, deşi a fost privită ca un eşec în teritoriu, lucru care s-a întâmplat pentru că "s-au creat aşteptări false."

"Rolul moţiunii a fost să tragem un semnal de alarmă asupra situaţiei în care este pusă România de către un premier trimis în judecată. A fost un instrument democratic şi trebuia prezentat ca atare. Dar unii obişnuiţi cu stilul vechi de politică au ţinut neapărat să arunce pe piaţă tot felul de calcule fără acoperire. Trebuie să încetăm cu stilul vechi de combinaţii şi să nu mai facem o politică de fumigene. PNL trebuie să fie sincer, să spună adevărul, oricât de dureros ar fi. Trebuie să le spunem românilor că nu avem cum să intrăm la guvernare până în 2017.

Parlamentul de azi e dominat de corupţii PSD şi traseiştii UNPR, iar noi, liberalii, nu ne putem murdări cu astfel de oameni. Demonstraţia e simplă!... Coaliţia care îl sprijină pe Ponta are cu 100 parlamentari mai mult. Cum îi facem să voteze cu noi? Îi omorâm? Îi băgăm la puşcărie? Îi aducem la noi? Cu ce oferte? Posturi de parlamentar? 100? În detrimentul liberalilor de azi? Posturi în viitorul guvern? 100? Tot în detrimentul liberalilor de azi? Unde ne grăbim? La ce ne trebuie o guvernare ciuntă, chioară şi şchioapă pentru un an?", a continuat Cristian Bodea.

În ceea ce îl priveşte pe şeful UNPR, generalul Gabriel Oprea, în opinia liberalului acesta joacă doar pentru a-şi creşte puterea de şantaj asupra PSD. "Se face că negociază cu noi, când el este legat ombilical de PSD. Fără ei, el nu există, e doar o paiaţă cu epoleţi de tinichea. Cum să sprijine o guvernare PNL? Unde îşi va plasa parlamentarii racolaţi cu promisiuni mari? Poate să candideze UNPR singur, când Oprea nu e capabil să câştige de capul lui nici alegerile de la bloc? Sau promite vreun lider PNL că le vom da noi locuri la UNPR?"

Călin Popescu Tăriceanu mai există politic doar pentru a colecta opozanţii fuziunii PNL-PDL, consideră senatorul PNL. "PSD îl tine de bunicuţ în geam la Senat pentru a prosti vechii liberali, care nu se pot trezi din beţia urii faţă de Băsescu. Pe lângă asta, el dacă nu e şef naţional pe undeva, simte că îi cade blazonul de boier. Atunci, cum să negocieze cu noi? Şi, de ce să îi facem noi astfel de oferte?"

"Trebuie să ieşim din acest cerc vicios. Prin atenţia pe care le-o dăm, le creştem cota în faţa PSD şi arătăm o disperare nefirească. După alegerile prezidenţiale, şi Iohannis şi liderii noştri au spus că nu vom face alianţe cu piţifelnici politici. S-au făcut totuşi nişte încercări, dar s-au întors împotriva noastră. E momentul să punem punct acestei strategii şi să ne asumăm o opoziţie curată până în 2017. Decât cu Oprea la Putere, mai bine singuri în Opoziţie!", a concluzionat Cristian Bodea.