Baronul PMP Florin Popescu, scăpat din nou de arest graţie colegilor săi binevoitori
alte articole
Deputatul PMP Florin Popescu, acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, rămâne în libertate mulţumită colegilor săi din plenul Camerei Deputaţilor, care au votat marţi împotriva încuviinţării cererii de arestare preventivă a acestuia.
Votul a fost secret, iar dintr-un total de 401 deputaţi, au fost prezenţi în sală doar 302 deputaţi, dintre care 224 au votat "împotrivă", în timp ce 78 au votat "pentru". Astfel că nu a fost întrunită majoritatea de voturi necesară pentru încuviinţarea arestării preventive solicitate de DNA.
Înaintea votului, deputatul PMP le-a cerut colegilor deputaţi să nu-l catalogheze drept un pericol public, argumentând că acuzaţiile procurorilor vizează chestiuni care au avut loc acum 2 ani în perioada Sărbătorilor Pascale şi nu în campania electorală.
"Vin astăzi în faţa dumneavoastră să încerc să vă conving că nu sunt un pericol public. De un an şi jumătate suntem colegi şi nu cred că puteţi să mă consideraţi un pericol public", le-a transmis Florin Popescu colegilor din Camera Deputaţilor, adăugând că de când a fost pus sub acuzare s-a dus săptămânal la Parchet, nu s-a sustras în vreun fel anchetei şi s-a prezentat şi la Comisia juridică.
După aflarea rezultatului, Florin Popescu le-a mulţumit colegilor săi deputaţi care au avut încredere în el.
"Le mulţumesc colegilor mei că au avut încredere în mine că nu reprezint un pericol public şi vreau să reafirm că mă pun la dispoziţia justiţiei oricând voi fi solicitat pentru o declaraţie, nu mă voi sustrage şi nu am de gând să fug din ţară", a declarat Popescu.
Rugat să comenteze faptul că în timpul votului s-a închinat, Popescu a replicat: "Oricine trece prin astfel de lucruri are emoţii, iar la noi în familie este o tradiţie veche creştinească şi am cerut şi sprijin divin, evident. Şi văd că m-a ajutat şi îi mulţumesc".
Reamintim că de trei săptămâni Camera Deputaţilor nu a reuşit să se pronunţe asupra cererii de arestare preventivă a DNA, motivul fiind lipsa cvorumului, fapt determinat de campania electorală pentru europarlamentare.
DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Deputatul Florin Popescu este acuzat de DNA că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012, la vremea respectivă Popescu fiind membru al PDL. Conform procurorilor anticorupţie, Popescu ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.
Pe 28 aprilie Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ cererii de arestare preventivă a lui Popescu. 15 din cei 23 de membri ai comisiei au votat împotriva cererii DNA, 7 pentru şi unul s-a abţinut. Votul a fost secret.
În opinia prim-vicepreşedintelui PDL Andreea Paul, deputatul Florin Popescu ar trebui să-şi dea demisia din Parlament, pentru a se pune le dispoziţia justiţiei.
"Ai greşit, îţi dai demisia de onoare, te duci, îţi aperi dacă este cazul nevinovăţia în instanţă şi pe urmă românii te reprimesc cu braţele deschise la un eventual nou scrutin electoral", a subliniat Andreea Paul.