Bărbat din Hamburg amendat cu 4.000 de euro după ce şi-a pus litera "Z" pe geamul maşinii

(ziare.com)

Un bărbat din Hamburg a fost găsit vinovat în instanţă pentru “aprobarea războiului din Ucraina” după ce a afişat pe geamul din spate al maşinii sale litera “Z”, simbolul agresiunii ruse. Germanul va trebui să plătească o amendă de 4.000 de euro, însă sentinţa nu a intrat încă în vigoare, relatează Ziare.com.

Inculpatul, 62 de ani, a încercat să demonstreze în instanţă că Z-ul de pe maşina sa nu ar fi avut nicio legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

“Gestul inculpatului conţine aprobarea războiului din Ucraina, care este un război agresiv conform Codului Penal Internaţional, precum şi o manifestare de solidaritate cu Rusia”, a precizat instanţa.

Deşi, după izbucnirea invaziei ruse în Ucraina, litera “Z” a ajuns să fie cunoscută ca un simbol al acestei agresiuni, în instanţă, germanul a dat multe versiuni despre ceea ce înseamnă litera ”Z”, pe care a plasat-o pe geamul maşinii sale.

Potrivit publicaţiei germane Sueddeutsche Zeitung, inculpatul a susţinut în instanţă că “Z este pur şi simplu ultima literă a alfabetului latin”.

“A lega imaginea ei de războiul din Ucraina este o ‘teorie foarte, foarte mişto’. Există şi alte conexiuni posibile, cum ar fi filmul franco-algerian ‘Z’ (regizat de Costa Gavras) sau un bar cu acelaşi nume din Hamburg”, menţionează publicaţia germană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe