Avion de vânătoare israelian atacă o poziţie Hamas în nordul Fâşiei Gaza

Avion de luptă israelian F-16.
Avion de luptă israelian F-16. (Wikimedia.org)

Un avion de vânătoare israelian a atacat o poziţie ocupată de mişcarea de rezistenţă palestiniană Hamas în partea nordică a Fâşiei Gaza asediate.

O purtătoare de cuvânt nenumită a armatei israeliene a declarat că “avionul de luptă a lovit un post militar ce aparţinea grupului Hamas în zona gardului de frontieră, în nordul Fâşiei Gaza”.

Purtătoarea a susţinut că atacul a fost un răspuns la dispozitivele de zbor de tip “zmeu“, echipate cu sisteme incendiare, care aparent ar fi fost lansate pe teritoriul israelian de către luptătorii Hamas.

Brigada Ezzedine al-Qassam, aripa militară a Hamas, a precizat într-o declaraţie că în atac a fost lovit un post de observare de la frontieră şi că nu a fost rănită nicio persoană.

Surse locale au declarat că un avion de luptă israelian F-16 a bombardat o poziţie Hamas în oraşul Beit Lahia, provocând pagube materiale şi panică în rândul rezidenţilor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf al-Qidra, a precizat într-o declaraţie în 14 aprilie că tancuri israeliene au atacat un grup de civili în tabăra de refugiaţi al-Awdah situată la est de oraşul Rafah, provocând moartea a 4 palestinieni şi rănirea altor câţiva.

De asemenea, în 11 aprilie, tancuri israeliene au atacat câteva poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a susţinut într-o declaraţie că bombardamentele au fost lansate după ce palestinienii ar fi detonat o bombă în apropierea unui vehicul de construcţie israelian lângă gardul de frontieră dintre Fâşia Gaza şi teritoriile ocupate. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

De asemenea, Israelul a lansat câteva războaie pe fâşia de coastă palestiniană, ultimul începând în iulie 2014. Agresiunea militară respectivă, care a încetat în 26 august 2014, a provocat moartea a aproximativ 2.200 de palestinieni şi rănirea a peste 11.000. S-au înregistrat morţi şi răniţi şi în rândul israelienilor, însă, într-o măsură mult mai mică.

Fâşia Gaza este asediată de regimul israelian din iunie 2007 şi blocada a cauzat deteriorarea condiţiilor de trai, precum şi niveluri fără precedent de şomaj şi sărăcie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe