Avion cu 254 de pasageri la bord aterizează de urgenţă pe Otopeni

Un Boeing 787 Dreamliner operat de All Nippon Airways (ANA), stă pe pistă în urma unei aterizări de urgenţă pe aeroportul Takamatsu în Japonia, după ce a fost semnalat fum în interiorul cabinei, 16 ianuarie 2013
Un Boeing 787 Dreamliner operat de All Nippon Airways (ANA), stă pe pistă în urma unei aterizări de urgenţă pe aeroportul Takamatsu în Japonia, după ce a fost semnalat fum în interiorul cabinei, 16 ianuarie 2013 (JIJI PRESS / AFP / Getty Images)

Un avion Boeing 787 care venea de la Oslo şi se îndrepta spre Doha a aterizat de urgenţă pe aeroportul Otopeni, după ce pilotul a anunţat o defecţiune tehnică, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un avion Qatar Airways de tip Boeing 787 Dreamliner. Pilotul a sesizat nefuncţionarea unui motor şi a trebuit să zboare în siguranţă cu celălalt motor pentru a consuma cât mai mult combustibil, astfel încât aterizarea să fie mai uşoară, cu mai puţin kerosen la bord.

Avionul, având la bord 254 de pasageri, plus membrii echipajului, a aterizat la ora 14.08. Pasagerii sunt în siguranţă la sol, în grija companiei aeriene respective care are reprezentanţi pe Aeroportul Henry Coandă.

„În funcţie de decizia companiei aeriene se va şti exact ce se va întâmpla mai departe cu aceşti pasageri, dacă se va trimite o altă aeronavă, dacă va fi reparată această aeronava sau altă decizie pe care o pot lua managerii companiei aeriene”, a declarat pentru Mediafax Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

De asemenea, reprezentanţii aeroportului Otopeni au precizat că a fost vorba despre o aterizare de urgenţă tehnică şi, conform procedurilor standard, a fost creat un dispozitiv pe aeroport din care fac parte pompieri, ambulanţe şi personal special desemnat pentru a interveni în astfel de situaţii.