Asociaţia Procurorilor denunţă o nouă SIPA: Se doreşte vulnerabilizarea sistemului judiciar

Comisia condusă de autorul OUG 13 a votat joi înfiinţarea unei secţii de investigare a unor infracţiuni din Justiţie. Ori, această secţie va fi un fel de nouă SIPA, avertizează procurorul Bogdan Gabor.
Bogdan Gabor, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Procurorilor (Faceook)
Loredana Diacu
08.12.2017

Dacă vor intra în vigoare, modificările legilor Justiţiei ”vor crea presiuni asupra magistraţilor”, opinează procurorul Bogdan Gabor, fost membru al CSM, actual preşedinte al Asociaţiei Procurorilor din România, într-un interviu acordat RFI.

”Se doreşte vulnerabilizarea sistemului judiciar, de la momentul intrării în magistratură până la crearea diferitelor pârghii ca asupra magistraţilor să se facă presiuni. În situaţia în care nu vor fi foarte clar norme tranzitorii cu privire la intrarea în magistratură, în trei ani de zile nu vor mai fi procurori şi judecători care să ancheteze. În câţiva ani de zile, DNA şi DIICOT nu vor mai putea să facă investigaţii pentru că nu va mai avea cine să le facă”, a declarat Gabor.

Comentând ideea înfiinţării unei direcţii speciale care să cerceteze infracţiunile comise de magistraţi - amendament votat ieri în comisia lui Florin Iordache - Gabor a opinat că această direcţie va fi un fel de nouă SIPA, cu o faţă mult mai hidoasă.

”Este evident inoportună înfiinţarea unei asemenea secţii. Nu există nicio motivare. Facem legi pentru că se aude în spaţiul public nu ştiu ce? Abia atunci va exista posibilitatea să se creeze presiuni asupra magistraţilor. Din câte am văzut sunt inclusiv poliţişti judiciari în structura acestei secţii care ce au de făcut? Să urmărească magistraţii. Va fi un fel de nouă SIPA, cu o faţă mult mai hidoasă decât SIPA care oferea nişte informaţii”, a precizat Gabor.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor