Apple pierde un proces în China: portofele chineze din piele vor avea logoul iPhone
alte articole
Să ai un iPhone în buzunar astăzi în China nu este unica referinţă la celebrul smartphone Apple. Consumatorii chinezi pot scoate un portofel din buzunar prezentându-l ca IPHONE. Cupertino, de fapt, a pierdut un proces la Tribunalul Municipal din Beijing împotriva companiei Xintong Tiandi Technology, care în 2007 a înregistrat linia sa de produse din piele, cu numele IPHONE.
Apple a încercat să oprească compania Xintong Tiandi Technology să utilizarea logoul iPhone din 2012, dar fără succes.
Xintong Tiandi deţine marca comercială în China, în special pentru a vinde obiecte din piele cu brand-ul, în timp ce Apple deţine dreptul pentru telefoane, a declarat avocatul companiei chineze, Xiong Zhi.
Apple a aterizat în China după ce logoul fusese "împrumutat"
Apple a aterizat pe piaţa smartphone-urilor locale abia în 2009. Xintong Tiandi Technology a înregistrat marca în 2007, cu aproximativ doi ani înainte ca Apple să vândă iPhone în China. Apple, de asemenea, nu a lansat produse marca iPhone în China, similare cu cele pe care le vinde compania chineză.
Apple a contestat în 2012 deţinerea brandului de către compania Xintong Tiandi, iar mai târziu a intentat un proces în 2013. Dar a pierdut pe ambele fronturi.
Decizia actuală a tribunalului de la Beijing menţine decizia din 2013, conform căreia Apple nu a putut dovedi că brandul "iPhone" a fost deja cunoscut înainte de a fi înregistrat de Xintong Tiandi. Potrivit judecătorilor Curţii de apel, hotărârea judecătorească a avut la bază faptul că, înregistrarea produselor din piele a avut loc în 2007, iar sosirea iPhone-ului în China a avut loc în 2009.
După cum notează Bloomberg, în esenţă, nimeni nu poate pune la îndoială supremaţia brandului Apple în domeniul dispozitivelor mobile, dar acest lucru nu poate fi extins la toate sectoarele: motiv pentru care acum trebuie să coexiste cu o linie de produse din piele. O coexistenţă, care poate fi o lovitură dată obiectelor numite de către Time Magazine ca fiind cele mai influente din toate timpurile: 50 gadget-uri care au schimbat viaţa şi munca omului contemporan, într-un clasament care situează pe ultimul loc Google Glass.
Apple, a raportat Bloomberg, nu a comentat oficial ştirea, privită în schimb de portalul local Xintong Tiandi ca o mare victorie pentru piaţa liberă. "Probabil că Apple va face recurs la Curtea Supremă de la Beijing", a declarat Ted Chwu, specialist juridic în domeniul proprietăţii intelectuale de la Bird & Bird din Hong Kong.