Antonio Tajani: Dacă nu se iau măsuri, 20 milioane de migranţi africani vor ajunge în Europa în următorii ani

Noul preşedinte al Parlamentului European a făcut apel să se ia măsuri – precum construirea de centre de azil – pentru a reducere numărul de migranţi care vor să ajungă în Europa. El avertizează că în următorii ani aproximativ 20 milioane de imigranţi africani ar putea veni în UE.
Antonio Tajani, noul preşedinte al Parlamentului European. (Frederick Florin/AFP via Getty Images)
Andrei Popescu
02.03.2017

Aproximativ 20 milioane de migranţi africani ar putea ajunge în Europa în viitorul apropiat, a declarat noul preşedinte al Parlamentului European.

În opinia lui Antonio Tajan, Europa trebuie să facă mai mult pentru a ajuta solicitanţii de azil şi a reduce imigraţia.

Acesta a propus că Uniunea Europeană ar trebui să deschidă centre de azil în Libia, pentru a-i proteja pe refugiaţii vulnerabili.

Însă în prezent, centrele de detenţie din Libia încalcă drepturile omului, conform UE.

Tajani a declarat pentru Die Welt că există peste 30 de centre care sunt conduse ilegal de traficanţi sau grupuri pentru guvern.

El a mai precizat că centrele de recepţie ale UE vor furniza solicitanţilor de azil acces la servicii de sănătate şi nu vor fi “tabere de concentrare”.

În 2017, s-a înregistrat o creştere de până la 40% a numărului de migranţi care au ajuns în Italia. Mulţi dintre aceştia au părăsit Africa.

Până acum, în acest an, 12.000 de migranţi au traversat Mediterana pentru a ajunge în Europa.

În acelaşi timp, directorul agenţiei pentru protecţia frontierelor UE, Fabrice Leggeri, a avertizat că organizaţiile care salvează migranţii din Mediterană îi încurajează pe traficanţii de persoane.

Traficanţii de persoane profită transportând ilegal în Europa solicitanţi de azil, deseori în condiţii periculoase.

Leggeri a declarat pentru Die Welt că misiunile de salvare desfăşurate de organizaţiile nonguvernamentale îngreunează obiectivul monitorizării migranţilor care ajung în Europa.

De asemenea, Leggeri a mai precizat ziarului german că lipsa cooperării cu organizaţiile şi serviciile de securitate fac dificilă obţinerea de informaţii privind reţelele de traficanţi prin interviuri şi deschiderea de investigaţii poliţieneşti.

Comentariile lui Leggeri au fost respinse de Luise Amtsberg, membră a parlamentului german.

Experta în refugiaţi a declarat: “Numărul morţilor ar fi mult mai mare fără angajamentul neîncetat al organizaţiilor nonguvernamentale”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor