Antonescu, despre Tăriceanu: Cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte PNL

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a acuzat luni pe fostul său coleg de partid Călin Popescu Tăriceanu că a avut "cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte al PNL".

Întrebat cum comentează anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu şi al liderilor PSD de a-l susţine pe acesta la şefia Senatului, Crin Antonescu a replicat: "Dacă este alegerea, nu comentez alegerea altor grupuri. Eu sunt interesat de poziţia PNL, merg acum la şedinţa de grup, foarte probabil PNL va avea şi el un candidat, nu atât pentru că nu ar şti că nu are o majoritate, evident majoritatea e de partea cealaltă, dar pentru a face foarte limpede că domnul Tăriceanu, care nu mai este de bune zile membru al PNL, este candidatul PSD (...) Este probabil cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte al PNL. PNL a avut mulţi preşedinţi, unii dintre ei au murit în puşcăriile comuniste, alţii dintre ei, chiar dacă au părăsit partidul - vezi Stoica, Stolojan - parcă totuşi nu au fost în situaţia atât de jenantă încât să ajungă la mâna şi la uşa PSD".

Jurnalişti au întrebat dacă această mutare politică a celor de la PSD face parte din planul acestora de a prelua parlamentari liberali.

"Este o încercare disperată, nu e prima. Şi atunci când se pregătea Guvernul Ponta III, domnul Ponta a spus clar şi a spus public că aşteaptă ca domnul Tăriceanu să rupă ceva de la PNL, oferindu-i pentru asta şi posturi în Guvernul respectiv. Nu s-a reuşit atunci, se încearcă acum, probabil se va încerca în continuare", a adăugat Crin Antonescu.

Este probabil cea mai ruşinoasă atitudine a unui fost preşedinte al PNL. PNL a avut mulţi preşedinţi, unii dintre ei au murit în puşcăriile comuniste, alţii dintre ei, chiar dacă au părăsit partidul - vezi Stoica, Stolojan - parcă totuşi nu au fost în situaţia atât de jenantă încât să ajungă la mâna şi la uşa PSD

Totodată, preşedintele PNL i-a transmis vicepreşedintele Radu Stroe care a declarat că doreşte refacerea USL să se hotărască dacă rămâne în PNL sau i se alătură lui Tăriceanu.

Amintim că Tăriceanu a contestat decizia lui Crin Antonescu de a ieşi din guvernare, şi-a dat demisia din PNL, declarând că USL trebuie să continue, motiv pentru care a anunţat ca-şi face propriul partid liberal, Partidul Reformator Liberal. Acesta a declarat atunci că aspiră la funcţia supremă din stat adăugând că-l poate învinge pe Antonescu în cursa pentru Cotroceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne