Antonescu: Demersul lui Tăriceanu cu suspendarea, un număr modest de circ electoral. Va fi lăsat în offside de Ponta

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a vorbit luni, la Palatul Parlamentului, despre eventuala suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Comentând demersul iniţiat de şeful Senatului, fostul lider liberal a caracterizat acţiunea lui Tăriceanu drept "un număr de destul de modest, circ electoral care se va termina jalnic."

"Este un număr de circ destul de modest, circ electoral, prezentat de domnul Tăriceanu şi care se va termina jalnic. Cu alte cuvinte, eu am convingerea că nici PSD-ul nu va susţine acest demers, iar păgubaşii afacerii sunt Tăriceanu şi, că de obicei, Antena 3, care se încinge foarte tare să demonstreze cine este băsist şi cine nu este băsist", a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax, adăugând că Tăriceanu va realiza că "domnul Ponta şi PSD nu susţin suspendarea", iar Antena 3 "nu o să îi poată declara băsişti, şi o să schimbe subiectul".

Fostul preşedinte al PNL a mai precizat că, deşi opinia sa despre preşedintele Băsescu nu s-a schimbat, remarcă totuşi că această cerere a lui Tăriceanu, venită cu doar 2 luni înainte de încheierea mandatului acestuia, este un "ghiumbuşluc" care "nu este deloc cauzat de faptul că domnia să Tăriceanu nu mai suportă abuzurile lui Traian Băsescu, ci de un interes electoral foarte bine circumscris, în care, până la un punct, domnul Ponta l-a încurajat şi l-a cauţionat".

"Fără îndoială că nu se poate face abstracţie de un anumit context şi este greu, dacă nu imposibil să explici, de asta cred că domnul Ponta nu va marşa, cum la două zile după Summit-ul NATO din Ţara Galilor, cu teme care preocupă pe toţi, nu cu cât de civilizat este domnul Băsescu pe aici, cu colegii, preşedintele României este suspendat", a mai declarat Antonescu.

Crin Antonescu a mai explicat că nu îl poate lua în serios pe Tăriceanu pentru că, dacă USL nu s-ar fi rupt, acesta mai avea puţin şi "ajungea în curtea lui Traian Băsescu, iar pentru că s-a rupt, USL a ajuns în curtea lui Ponta".

Antonescu a mai precizat că demersul lui Tăriceanu este unul "demagogic şi jalnic", iar preşedintele Traian Băsescu se va implica oricum în campania electorală, pentru susţinerea "acelei candidate", pentru că "nu are nicio jenă".

Prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că va iniţia discuţiile privind cererea de suspendare a preşedintelui în cadrul grupurilor parlamentare.