Analist militar: ”În Republica Moldova se aşteaptă unirea” (video)

”Chiar dacă unii în România nu cred, în R.Moldova se aşteaptă unirea în primul rând pentru că există o scârbă faţă de clasa politică de la Chişinău”, a declarat col(r) Ion Petrescu în cadrul unei dezbateri.
Petrescu Ion (Epoch Times România)
Matei Dobrovie
13.11.2015
Se încarcă player-ul...

”Nu se aşteaptă minuni de la preşedintele Republicii, de la guvernul care a demisionat şi de la cel care va fi, şi nici de la Parlament”, a precizat analistul militar în cadrul dezbaterii ”Migraţia: factor de insecuritate în UE”, organizată ieri, 12 noiembrie, de Centrul de Strategii Avansate în Aula Bibliotecii Academiei.

Totodată el a susţinut că ”niciun preşedinte al României după 1989 n-a negociat cu liderii partidelor parlamentare de la Chişinău viitorul lor. Atunci când s-a făcut unirea dintre RFG şi RDG, ştiau cu toţii că va avea loc schimbarea, că vor avea pensii sau vor avea un viitor în noul stat german unit. Şi conducătorii de la Chişinău aşteaptă, deşi nu o declară, să fie trataţi pe principiul win-win şi să se simtă respectaţi ca parte a unei administraţii care va reprezenta o Românie după modelul celei interbelice”

Petrescu s-a referit şi la refugiaţii economic din R.Moldova, arătând că 700.000 de moldoveni sunt plecaţi la muncă în Federaţia Rusă, iar 800.000 în Occident, lăsându-şi familiile acasă.

”Republica Moldova înseamnă oficial 3.900.000 de locuitori, dintre care 400.000 sunt sub ocupaţie rusească. Acolo sunt 1.800 de pacificatori ruşi, plus 400 de militari Spetsnaz care au sosit într-o călătorie turistică în blugi, în haine de sezon, şi acum instruiesc trupele autoproclamatei Republici Transnistria, care este un spaţiu de spălare a banilor europeni şi euroasiatici”, a adăugat analistul.

În opinia sa, dilema Transnistriei este dacă să fie cu UE, şi să câştige toţi afaceriştii de acolo, sau să treacă ”sub sceptrul răsăritean”.

Ameninţarea militară la adresa României

Pe portavionul numit Crimeea au fost amplasate avioane strategice cu arme nucleare care de câteva ori au testat apărarea aeriană a României.

Pe de altă parte, Ion Petrescu a atras atenţia că România nu are forţe aeriene dotate cu ce este necesar pentru a se putea apăra în cazul unei eventuale agresiuni ruseşti. ”Pe portavionul numit Crimeea au fost amplasate avioane strategice cu arme nucleare care de câteva ori au testat apărarea aeriană a României. Noroc cu avioanele militare turceşti de la baza Incirlik care s-au ridicat în aer pentru că erau de pază, au interceptat avioanele strategice fără arme nucleare ruseşti şi le-au condus în afara spaţiului de interes strategic al NATO”, a precizat el.

Analistul militar s-a mai referit şi la summitul UE de la Malta pe criza refugiaţilor, arătând că liderilor africani li s-au promis 3,6 miliarde de dolari, dar aceştia ”se tem că până vor veni aceşti bani, vor pierde banii pe care-i primeau până acum, ca sprijin din partea celor care muncesc în străinătate pentru familiile rămase acasă”.

Ion Petrescu a concluzionat că până la sfârşitul acestui an vor fi 800.000 de refugiaţi în Germania, 725 de mii sunt deja în Europa, iar până în 2017 se estimează că se va ajunge la trei milioane de refugiaţi, ceea ce va constitui o provocare majoră pentru Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor