Iohannis participă la două reuniuni internaţionale pe tema refugiaţilor: "România este solidară cu celelalte state membre UE"

Şeful statului va lua parte la un summit între ţări UE şi Africa şi un Consiliu European extraordinar, având ca tema problema refugiaţilor.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut miercuri, la Cotroceni, o declaraţie de presă legată de participarea sa la două întâlniri internaţionale importante având în centru problema refugiaţilor.

"Astăzi şi mâine sunt convocate două întâlniri internaţionale importante. Prima este un summit între ţări UE şi Africa, a doua e un Consiliu European extraordinar. Ambele se vor desfăşura în Malta. Voi participa în ambele întâlniri.", a declarat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a adăugat că tema centrală a celor două reuniuni va fi migraţia, însă participanţii se vor concentra mai degrabă "pe o abordare generală."

"După întâlnirile pe care le-am avut în ultimele zile s-a văzut că e nevoie de foarte multă coordonare",a explicat Iohannis adăugând că la cele două evenimente se va vorbi despre întărirea controlului la graniţele externe ale UE, despre gestionarea fluxurilor de refugiaţi şi a hotspot-urilor, locurile unde vor fi primiţi refugiaţii.

"Poziţia României pe care o voi prezenta la summit şi la Consiliul extraordinar este poziţia bine-cunoscută. Nu avem motive să schimbăm această poziţie. România este solidară cu celelalte state membre UE şi doreşte să găsească împreună cu ele cele mai bune soluţii pentru a gestiona împreună fluxul de refugiaţi.", a precizat preşedintele.

Iohannis a mai adăugat că România are un control riguros la propriile graniţe şi nu au apărut probleme specifice. "România este implicată în foarte multe acţiuni europene şi internaţionale, suntem foarte implicaţi în agenţia Frontex.", a adăugat Iohannis precizând că în viziunea sa este nevoie de o colaborare strânsă atât cu ţările de origine cât şi cu ţările de tranzit, de măsuri de sprijin şi de pacificare pentru ţările de tranzit, măsuri în care România este de acord să se implice.

"De asemenea suntem de părere că trebuie întărite graniţele exterioare ale UE", a adăugat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne