Aleşi pentru a fi absenţi. Remus Cernea prezintă faţa dezolantă a Camerei Deputaţilor
alte articole
"Politicienii şi partidele vor cere votul cetăţenilor în acest an, dar iată că după ce îl obţin, nici măcar nu participă la şedinţe", scrie, pe Facebook, deputatul Remus Cernea, ilustrandu-şi spusele cu o fotografie în care sala de plen a Camerei Deputaţilor este aproape goală, deşi se dezbătea o temă de mare importanţă, respectiv construcţia de autostrăzi.
"Pentru că, deşi tema de dezbatere de azi era importantă (construcţia de autostrăzi) iar sala de plen a Camerei Deputaţilor era aproape goală, am luat cuvântul şi pe fondul temei, dar am făcut şi aceste două selfie-uri pentru a arăta că sala este dezolant de nepopulată cu deputaţi (doar vreo 30-35 de aleşi fiind prezenţi)...", mai arată deputatul.
Luni, în Camera Deputaţilor au fost programate dezbateri politice cu participarea ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, pe tema Stadiul de execuţie al Autostrăzii Transilvania. Situaţia existentă pe fiecare tronson, problemele la zi, existenţa autorizaţiilor, acordurilor şi avizelor, termene de execuţie, perspective de inaugurare în anii 2016- 2017".
Reamintim că lucrările la autostrada Transilvania s-au oprit în urmă cu circa două luni pe motiv că nu există acord de mediu, care va veni abia în luna aprilie. Potrivit declaraţiilor făcute de ministrul Transporturilor ieri în Parlament, în aceeaşi perioadă ar urma sa vină şi autorizaţia de construire, astfel încât ordinul de începere a lucrărilor ar urma sa fie dat în mai-iunie.
Mai merită menţionat că neterminata autostradă Transilvania, rod al celebrului contract cu Bechtelul dat pierdut de acum urmăritul penal Dan Şova, nu doar că a intrat în istoria României drept una exorbitant de scumpă, dar vestea despre ea s-a dus şi peste hotare. În februarie 2015, foreignpolicy.com scria că în România, Bechtel a negociat direct cu Guvernul şi a semnat un contract fără licitaţie, în 2003, pentru modernizarea reţelei "aproape inexistente" de autostrăzi a ţării.
„Valoarea contractului: 2,7 miliarde de dolari. Proiectul s-a transformat însă într-un coşmar lung de zece ani pentru ambele părţi, plin de întârzieri, certuri şi acuzaţii de corupţie şi proastă administrare. Potrivit unei analize a Economist Intelligence Unit, Bechtel a livrat 12,5% din drumul pe care se angajase să-l construiască. A încasat totuşi 64% din valoarea contractului, reziliat în mai 2013”. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici