Traian Băsescu: "Păcat că pe Iohannis nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte"

Statul de drept nu este un bun cîştigat, avertizează Traian Băsescu, în viziunea căruia statul de drept a fost sub asalt în ultimele zile iar Iohannis nu a reuşit să fie un Preşedinte al României care să apere statul.
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
22.02.2016

Modul în care politicienii şi instituţiile au tratat problema evacuării Antenelor şi lipsa cvorumului la votul pentru arestarea lui Păun, arată că evoluţiile pozitive din ultimii 10 ani în privinţa consolidării statului de drept nu sunt ireversibile, atrage atenţia, pe Facebook, fostul preşedinte Băsescu, opinând că Iohannis a eşuat să-şi îndeplinească rolul atunci când a fost nevoie de un preşedinte care să apere statul de drept.

"Să recapitulăm ziua de miercuri 17 februarie 2016:

1. Preşedintele Senatului pune în discuţie, în plen, aplicarea unei hotărîri definitive a justiţiei şi o întreagă galerie de senatori condamnă fără scrupule ANAF şi guvernul pentru îndrăzneala de a declanşa procedura de punere în aplicare a hotărîrii definitive;

2. La Camera Deputaţilor, la votul despre arestarea unui parlamentar acuzat printre altele de influenţarea martorilor într-o anchetă penală, dispare majoritatea PSD PNL (în frunte cu doamna Gorghiu) din sala de plen şi votul nu poate fi dat. Asta nu este apărarea drepturilor omului, ci a infractorului.

3. Avocatul Poporului se autosesizează şi declanşează o anchetă privind îndrăzneala ANAF de a aplica legea;

4. Preşedintele României consideră punerea în aplicare a hotărîrii judecătoreşti ca fiind “banale motive administrative”.

Cele de mai sus s-au petrecut sub minciuna asumată de toţi a apărării dreptului la liberă exprimare, drept pe care nimeni nu l-a pus sub semnul întrebării, şi în favoarea unuia care a furat 60 milioane euro, fapt pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

În toată această desfăşurare de forţe politice înpotriva statului de drept, era nevoie de un Preşedinte al României care să apere statul. Păcat că pe Iohannis nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte.

Atenţie, statul de drept nu este un bun cîştigat", scrie Traian Băsescu.

Evacuarea Antenelor

Amintim că ANAF a notificat luni posturile Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în termen de cinci zile lucrătoare, în baza unei sentinţe definitive din august 2014 în dosarul ICA - dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Încă de atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

În tot acest timp, cei de la ANAF nu au fost în stare să recupereze decât 1 la sută din prejudiciul de 60 de milioane de euro provocat de mogulul Antenelor. Voiculescu şi televiziunile sale nu au stat degeaba - au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile prin care au încercat să blocheze procesul de recuperare.

Şi acestea nu au fost singurele impedimente. Se pare că au existat şi probleme cu iz penal. Acum puţin timp, procurorii DNA s-au autosesizat în legătură cu neexecutarea sentinţei de recuperare a uriaşului prejudiciu din dosarul ICA.

Decizia ANAF de a înştiinţa Antenele că trebuie să părăsească sediul de la Băneasa în termen de 5 zile vine la scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat. Deşi termenul este de 5 zile, practic, nimeni nu poate să îi dea afară pe cei de la Antene în acest interval, pentru executarea silită fiind necesară o hotărâre judecătorească, iar acest demers ia timp, lucru punctat şi de premierul Dacian Cioloş.

Acţiunea celor de la Fisc a fost prezentată publicului de Antene ca un atentat la adresa libertăţii de exprimare, idee preluată cu repeziciune de politicieni precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu şi, ulterior, şi de preşedintele Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor