Alegerile s-au terminat. Activitatea Comisiei Nana la fel

Activitatea Comisiei de anchetă "Nana"şi-a încetat activitatea, a decis miercuri Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, această hotărâre fiind motivată prin faptul că a fost a fost începută urmărirea penală în cazul schimburilor de terenuri agricole din localitatea Nana, judeţul Călăraşi, pe baza raportului Corpului de control al primului ministru.
Comisia de investigare în cazul ”NANA” (Epoch Times România)
Flori Mladin
04.06.2014

Activitatea Comisiei de anchetă "Nana"şi-a încetat activitatea, a decis miercuri Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, această hotărâre fiind motivată prin faptul că a fost începută urmărirea penală în cazul schimburilor de terenuri agricole din localitatea Nana, judeţul Călăraşi, pe baza raportului Corpului de control al primului ministru.

Anunţul a fost făcut de preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă, care a precizat ca organele de urmărire penală pot avea acces la toate documentele referitoare la caz.

Membrii Comisiei juridice au luat acesta decizie în unanimitate, invocând articolul 74 din Regulamentul Camerei, care prevede că o comisie parlamentară de anchetă încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la fapte sau activităţi care constituie obiectul ei.

Pe data de 16 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătura privată în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, dosarul privind terenurile din comuna Nana a fost constituit în urma sesizării transmise de Corpul de control al premierului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la jumătatea lunii aprilie că înfiinţarea Comisiei Nana este un abuz şi că persoanele fizice nu trebuie anchetate de comisii parlamentare. Preşedintele a precizat că Victor Ponta a cerut să se ancheteze o afacere privată, iar persoanele private nu pot fi anchetate de Guvern şi Parlament, subliniind că este un abuz formarea comisiei parlamentare pentru investigarea achiziţiei de teren a familiei preşedintelui.

"Nu s-a umblat cu bani luaţi în sacoşă, banii au provenit dintr-o tranzacţie legală. Au zis ba că e teren ilegal, că e firmă inactivă, că e teren de la Fundulea şi acum, ajungerea la spălare de bani, arată obiectivul strict politic al Comisiei, care dezonorează Parlamentul, dar acesta este nivelul pe care îl are majoritatea parlamentară, este o comisie politică care nu are nici un interes comun cu aflarea adevărului".

Ioana Băsescu a achiziţionat în luna septembrie 2013 un teren agricol de 300 de hectare în comuna Nana, judeţul Călăraşi, luând împrumut de la CEC Bank.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor