Alegerea si criza regimului chinez

Consiliul editorial Epoch Times susţine că dezastrele din ultimii 13 de ani în China, prezintă fiecarei persoane şi guvern o alegere.
Consiliul editorial Epoch Times susţine că dezastrele din ultimii 13 de ani în China, prezintă fiecarei persoane şi guvern o alegere. (S: Minoru Iwasaki-Pool / Getty Images; D: Photos.com)

La un seminar organizat de Biroul 610 in aprilie 2003, in provincia Hebei, metoda de tortura numita "camasa de forta" a fost catalogata ca o "metoda avansata de transformare" si a fost promovata pentru utilizare in intreaga China.

"Camasa de forta" este una dintre numeroasele barbarii aplicate de catre gardieni practicantilor Falun Gong.

Bratele victimei sunt legate si rasucite la spate intr-o haina special conceputa. Gardienii trag apoi bratele peste cap catre piept, rupand ligamentele umerilor. Picioarele sunt legate, gura astupata si casti sunt amplasate in urechile victimei. Iin jurul bratelor victimei este legata o franghie, al carei capat este trecut peste o bara, deseori instalata deasupra unei ferestre. Victima este mai apoi ridicata de la sol de catre gardieni.

Umerii practicantilor, coatele si incheieturile li se fractureaza instantaneu. Pe parsursul sedintei de tortura, victima trebuie sa asculte la casti materiale de propaganda defaimatoare. Acestea sunt pompate continuu cu volum mare.

In cazul in care practicantul este lasat atarnat o perioada mare de timp, coloana vertebrala se fractureaza iar practicantul moare in chinuri cumplite.

In anul 1999, in ciuda popularitatii masive castigate de practica spirituala Falun Gong, Partidul Comunist Chinez (PCC) a ales sa o interzica si sa-i aresteze pe aderentii acesteia. La scurt timp, pentru a anihila reactia publicului, PCC a declansat doua campanii - una de calomnii si alta de eradicare a aderentilor.

Dupa lansarea campaniei de "eradicare" a miscarii Falun Gong in iulie 1999, fostul lider al Partidul Comunist Chinez (PCC), Jiang Zemin, a promovat persoanele care erau dispuse sa aplice practicantilor Falun Gong torturi infernale de genul celei descrise mai sus.

In China de azi exista oficiali care nu mai doresc sa se prefaca ca nu stiu de continuarea acestor orori.

Radacina crizei care scutura regimul chinez acum este dilema daca oficialii PCC ar trebui sa continue sau nu persecutia impotriva Falun Gong.

La baza luptei indarjite care are loc in spatele zidurilor rosii inalte ale conducerii aflate in campusul de la Zhongnanhai este o alegere clara intre bine si rau.

Banda cu mainile patate de sange

In 1999 cand s-a luat decizia de a incepe persecutia impotriva aderentilor Falun Gong de catre Comitetul Permanent al Biroului Politic al PCC, Jiang Zemin a fortat luarea hotararii: ceilalti sase membri ai comitetului au fost impotriva.

Odata inceputa, persecutia nu a devenit mai populara. Dar Jiang Zemin a gasit moduri de a-si impinge campania inainte.

Lacomia, ca cea a miliardarului Bo Xilai, era o recomandare. Pofta pentru viol, ca cea a celui ce avea sa devina viitorul tar al securitatii, Zhou Yongkang, putea fi permisa. Setea de sange, ca cea a sefului politiei din Chongqin, Wang Lijun, care raporta intr-un discurs cat de incantat era la vederea recoltarii fortate de organe vii, aducea zambete.

Etichetat drept bufon si ciudat, Jiang Zemin nu putea conduce oamenii, dar putea sa le fie proxenet. Oficialii comunisti care inca mai aveau scrupule au invatat rapid sa le abandoneze, dupa ce au cazut intr-o imoralitate atat de adanca, cum fiintele umane decente nici macar nu-si pot imagina ca exista.

Santajul si constrangerea i-au presat pe aghiotantii lui Jiang Zemin de la spate, in timp ce mita si diversele lor vicii i-au manat mai departe. In acest fel, Jiang a format Banda din Shanghai, cu mainile patate de sange, care i-a pus in aplicare persecutia impotriva Falun Gong.

Sub conducerea lui, acesti oficiali PCC au folosit puterea care le-a fost acordata pentru a calomnia cetateni cinstiti si nevinovati, pentru a fura tot ce au avut de valoare practicantii Falun Gong; pentru a intemnita milioane de practicanti, supunandu-i la munca fortata, infometare si privare de somn; pentru a le decima vointa si a le distruge credinta in ceea ce considerau bun si adevarat; pentru a le sfasia corpurile prin torturi de cosmar; pentru a-i abuza sexual, violandu-i si supunandu-i la violuri in grup. In final persecutia a depasit granitele imaginabilului. Multi practicanti arestati au ajuns pe o masa de spital unde au fost taiati de vii. Organele vitale le-au fost smulse din trup (informatii detaliate la: organharvestinvestigation.net).


In China, cei 5.000 de ani de istorie au vazut multe, insa ridicolul Jiang Zemin a adus aceasta natiune in cea mai intunecata si mai degenerata epoca a sa.

De nesustinut

La data de 25 februarie 2012, un practicant Falun Gong pe nume Wang Xiaodong a fost arestat dupa ce politia a gasit in casa lui un CD pe care se aflau materiale despre Falun Gong, in satul Fuzhenzhou, orasul Botou in provincia din nord-estul Chinei care inconjoara Beijing, Hebei.


Dupa ce a apelat in zadar la autoritati pentru eliberarea lui, familia sa a mers prin sat cu o petitie in care se cerea ca Wang sa fie eliberat. Intr-o singura zi, s-au strans 110 semnaturi. In cateva zile, 300 de sateni au semnat petitia cu numele lor reale si si-au lasat amprenta degetului mare in ceara rosie. Cadrele de partid locale au adaugat o stampila oficiala.

Satenii si cadrele locale, stiu toti foarte bine ca Falun Gong a fost interzis. Ei stiu, de asemenea, consecintele care-i asteapta pe cei care practica Falun Gong sau pe cei care pur si simplu, ofera ajutor din inima practicantilor. Cu toate acestea, s-au ridicat in ajutorul lui Wang.


Soarta satenilor reflecta disensiunile curente din PCC. Fortele locale de securitate loiale factiunii cu mainile patate de sange ii hartuiesc acum, dar, intr-un semn clar ca satenii au prieteni in locuri inalte, cererea acestora a ajuns pe masa Comitetului Permanent al Biroului Politic al PCC.

In toti acesti ani, practicantii au vorbit despre modul in care isi traiesc viata in conformitate cu principiile Adevar, Compasiune si Toleranta. Ei explica modul in care au invatat sa se gandeasca la ceilalti inainte de a se gandii la propria persoana si de a da mai putina atentie diferitelor pasiuni si dorinte.

Ei vorbesc despre imbunatatirile extraordinare in privinta sanatatii pe care le-au avut, deseori fiind vorba de boli cronice grave complet vindecate. Vorbesc de familii impacate, unde conflictul a fost inlocuit cu armonia.

Ei au demontat cu rabdare campania de demonizare a miscarii Falun Gong inceputa de regimul comunist si povestesc grozaviile prin care au trecut in centrele de spalare ale creierului, lagare de munca, spitale de psihiatrie si in camerele - de multe ori improvizate - utilizate pentru recoltarea de organe.

In fiecare minut din fiecare zi, zeci de milioane de practicanti isi risca viata pentru a spune concetatenilor lor chinezi adevarul despre Falun Gong si modul in care regimul i-a persecutat.

Facand asta, practicantii vor sa grabeasca ziua in care persecutia se termina. Cu toate acestea ei mai au un scop - chiar mai nobil.

Practicantii cred in adevarul traditional chinez care spune ca faptele bune sunt recompensate cu bine si cele rele, cu rau.

Toti cei care au sprijinit persecutii in istorie, devin ei insisi victimele persecutiilor si vor trebui sa sufere consecinte pentru raul facut in realizarea persecutiei.

In incercarea de a ajunge la oamenii din China, practicantii au cautat in special sa-i ajute pe cei care, fiind inselati, au ajutat factiunea cu mainile patate de sange.

Satenii din Fuzhenzhou au facut un lucru remarcabil, dar acest sat nu este singurul care a respins persecutia. In unele sate din China, dimineata se bate un clopot pentru a anunta inceperea exercitiilor Falun Gong. Uneori, fortele locale de securitate transmit practicantilor ca nu mai sunt vanati.

Inainte de inceperea persecutiei, chinezii se inghesuiau sa invete Falun Gong. Acum, ei afla din nou despre binefacerile acesteia, in ciuda amenintarilor si smecheriilor oficialilor comunisti cu mainile patate de sange.

Asemenea satenilor din Fuzhenzhou, chinezii au in fata o alegere. Nu mai vor sa fie asociati cu nebunia pe care Jiang Zemin a adus-o in tara. Petitia din Fuzhenzhou poarta acest mesaj intre randurile sale: persecutia este de nesustinut iar incetarea acesteia este doar o chestiune de timp.


Lipsa unui tap ispasitor

Aceasta schimbare a chinezilor a fost construita an dupa an. Jiang si factiunea sa au putut vedea cum oamenii au intors spatele campaniei impotriva Falun Gong si au stiut ce prezicea acest lucru. Intr-o zi persecutia se va termina si factiunea cu mainile patate de sange va fi judecata pentru crimele sale.

In februarie 2011, revista Frontline din Hong Kong a publicat un articol in care se afirma ca Jiang Zemin ar fi declarat ca regreta persecutia impotriva Falun Gong. Articolul il descria pe dictatorul Jiang Zemin ca pro-democratic. Jiang Zemin si-a exprimat chipurile regretul cu privire la continuarea persecutiei dupa retragerea sa din 2002, incercand sa plaseze responsabilitatea pentru continuarea persecutiei asupra succesorului sau, Hu Jintao.

Cu acest articol, factiunea lui Jiang Zemin sau Jiang Zemin au incercat sa-l lege pe Hu Jintao de persecutie si sa-l faca tap ispasitor. Daca Hu Jintao ar fi legat de crime, Hu n-ar putea sa-i traga la raspundere pe Jiang si factiunea sa.

Dar nu s-a intamplat asa. Cele mai recente evenimente din PCC - inclusiv eliminarea lui Bo Xilai din posturile de Partid si anchetarea lui Zhou Yongkang - indica faptul ca Hu Jintao si Wen Jiabao doresc sa puna capat bandei criminale a lui Jiang Zemin.

Ei inca mai au timp de a inversa politica lui Jiang Zemin fata de persecutia Falun Gong. In cazul in care Hu Jintao si Wen Jiabao fac acest lucru, vor aduce o schimbare istorica in China.

Lovitura de stat a esuat

Esuarea incriminarii lui Hu Jintao si Wen Jiabao a lasat factiunea cu mainile patate de sange cu un singur curs: de a continua incercarea de a se agata de putere in PCC.

Jiang Zemin a aranjat ca factiunea sa sa domine PCC, chiar dupa ce s-a pensionat. La cel de-al 16-lea Congres al Partidului, in 2002, moment care a marcat sfarsitul mandatului lui Jiang Zemin ca secretar general, Jiang Zemin a incercat sa dilueze puterea presedintelui Partidului, si a extins numarul membrilor Comitetului Permanent al Biroului Politic de la sapte la noua.

Jiang Zemin l-a adaugat pe Luo Gan si pe vechiul sau aliat, Zeng Qinghong, si l-a scos pe extrem de respectatul Li Ruihuan. In plus, Jiang a schimbat reglementarile Comitetului Permanent. In loc ca Comitetul Permanent sa-l asculte pe secretarul general, acesta a inceput sa functioneze prin consens.

Prin aceste miscari, Jiang s-a asigurat ca va continua sa conduca PCC, chiar daca Hu Jintao si Wen Jiabao ocupau functiile de varf in partid si guvern.

Biroul 610, organism creat si insarcinat de catre Jiang Zemin cu eradicarea Falun Gong, a facut parte din infamul Comitet al Afacerilor Politice si Legislative (CAPL) si si-a folosit resursele pentru a impune persecutia, sau, in acele locuri unde nu exista Biroul 610, CAPL a executat persecutia direct. Jiang si Luo au folosit persecutia ca pe o oportunitate de a extinde marimea, puterea, si raza de actiune a CAPL pe care il conduceau.

In 2007, cel de-al la al 17-lea Congres al Partidului, Luo Gan s-a pensionat si Jiang Zemin l-a inlocuit cu Zhou Yongkang, care de asemenea a devenit director al CAPL. Zhou Yongkang a continuat extinderea puterii CAPL-ului. Astazi CAPL are autoritate asupra 1,5 milioane de cadre ale Politiei Armate "a Poporului", asupra Biroului Securitatii Publice, instantelor judecatoresti, Procuraturii, avocatilor, inchisorilor si lagarelor de munca si asupra vastei retele de supraveghere care vizeaza populatia Chinei.

Cu un buget mai mare decat cel al Armatei, Zhou Yongkang a transformat CAPL in a doua putere in cadrul PCC, care ameninta capacitatea Partidului central sa guverneze.

Stiind ca Zhou Yongkang va fi obligat sa se pensioneze la cel de-al 18 Congres al Partidului in toamna acestui an, banda criminala de la conducerea Partidului a pregatit ca Bo Xilai - la acel moment seful Partidului orasului de nivel provincial Chongqing - sa-i ia locul in Comitetul Permanent si ca director al CAPL.

Bo Xilai a fost o alegere sigura pentru a duce mai departe existenta bandei cu mainile patate de sange, deoarece a fost profund implicat in persecutie si crime. Pe vremea cand Bo Xilai era primar in orasul Dalian (1999-2001) si guvernator in orasul Shenyang, provincia Liaoning, in nord-estul Chinei (2001-2004), zeci de mii de practicanti Falun Gong din toata tara au fost inchisi acolo.

Un numar mare de practicanti au murit din cauza torturilor. Orasul Shenyang a fost transformat intr-o loc experimental pentru recoltarea de organe de la practicantii Falun Gong. Bo Xilai nu putea trage pe ceilalti membri ai factiunii la raspundere pentru crimele lor in aplicarea persecutiei fara a se distruge pe sine.

In timp ce Jiang Zemin a sperat ca Bo Xilai ar putea, in fapt, sa fie numit ca succesor al lui Hu Jintao, conform procedurilor obisnuite ale PCC, Bo era cu doua ranguri mai jos decat rangul de secretar general. Avansarea brusca a lui Bo Xilai nu a fost considerata posibila.

Asa ca Jiang Zemin l-a acceptat fara tragere de inima pe Xi Jinping, fostul guvernator al provinciei Zhejiang si seful Scolii Centrale a Partidului, in ideea ca acesta era slab si ar fi usor impins deoparte. Xi Jinping nu a luat parte la persecutie si Jiang Ziang nu se putea linisti usor la perspectiva ca Xi Jinping isi va asuma puterea.

Intr-un efort disperat de a pastra la putere banda cu mainile patate de sange, s-a nascut ideea de conspiratie a lui Zhou Yongkang si Bo Xilai pentru a-i uzurpa puterea lui Xi Jinping dupa ce acesta ar fi preluat puterea.

Aceasta lovitura de stat ar fi mers inainte, cu exceptia faptului ca Bo Xilai nu putea avea incredere in Wang Lijun, mana sa dreapta. Bo se temea de faptul ca Wang Lijun i-ar putea dezvalui crimele, pentru a-si salva propria piele. La data de 6 februarie 2012 Wang, simtind ca sfarsitul se apropie, a fugit pentru a-si scapa viata, la Consulatul SUA din Chengdu. Complotul a fost descoperit, iar in PCC a inceput o lupta fara manusi.

O oportunitate

Asa cum demonstreaza hartuirea satenilor din Fuzhenzhou, banda cu mainile patate de sange continua sa lupte. In cazul in care banda nu poate evita pierderea puterii, poate totusi continua sa creeze haos o perioada de timp.

Banda cu mainile patate de sange lupta, deoarece membrii sai sunt profund infricosati. Micii tirani care au comandat calm torturi si campania de recoltare de organe se tem acum ca un tribunal solemn ii poate judeca in curand.

In timp ce factiunea continua sa lupte, Hu Jintao, Wen Jiabao si Xi Jinping vor ramane in pericol si societatea chineza va fi in criza.

Aceasta perioada de agonie ofera tuturor o ocazie pretioasa pentru a-si arata umanitatea, moralitatea si curajul.

Oficialii PCC se confrunta urgent cu conflicte pe viata si pe moarte. In timp ce se lupta intre ei, ei pot crede ca lupta pentru auto-conservare sau pentru a se agata de putere.

De fapt, alegerea fundamentala cu care se confrunta oficialii PCC nu este despre auto-conservare sau despre putere. Alegerea este intre bine si rau.

Principiile Adevar, Compasiune, Toleranta sunt universale si constituie umanitatea noastra. In persecutarea Falun Gong, factiunea cu mainile patate de sange s-a pozitionat impotriva naturii umane si impotriva bazei morale a societatii chineze.

Alegerea continuarii unor astfel de acte - torturarea practicantilor Falun Gong - inseamna a alege barbaria in locul civilizatiei. Presupune aducerea de dezastru si rusine Chinei.

Opunerea fata de persecutia impotriva Falun Gong inseamna a alege umanitatea infloritoare si un viitor bazat pe ceea ce este mai bun in noi.

Desi evenimentele recente, dramatice in China, pot distrage atentia, aceasta alegere este clara pentru toata lumea. Fiecare oficial al PCC trebuie sa aleaga, la fel ca si fiecare cetatean chinez.

In plus, fiecare guvern in jurul lumii si oamenii lumii trebuie sa faca aceeasi alegere.

Acest moment inainte ca persecutia sa se incheie permite tuturor sa reflecteze asupra a ceea ce s-a intamplat in China. Este o sansa de a alege un viitor bun.