Bannerele Falun Gong abundă în China

Un banner pe care scrie: "Adevăr, Compasiune, Toleranţă este bun", pe o stradă aglomerată.
Un banner pe care scrie: "Adevăr, Compasiune, Toleranţă este bun", pe o stradă aglomerată. (minghui.org)

În multe zone din China, panouri improvizate, care prezintă sentimente pro-Falun Gong, au fost afişate sfidător în week-end. Motivul este comemorarea a 20 de ani de la fondarea practicii, în conformitate cu site-ul Minghui, un site de ştiri pe care adepţii Falun Gong împărtăşesc experienţele proprii şi care raportează despre practicanţi ce au fost victime ale persecuţiei.

Practicanţii Falun Gong (cunoscut şi sub numele de Falun Dafa), sunt persecutaţi de regimul chinez începând cu mijlocul anului 1999, mii de persoane decedând din cauza torturii şi alte milioane de oameni fiind încă reţinute în lagărele de muncă şi centrele de detenţie. Falun Dafa este o practică de meditaţie bazată pe principiile adevărului, compasiunii şi toleranţei, care s-a răspândit în peste 100 de ţări.

Un banner în care se specifică "[Celebrarea] zilei de 13 mai - Ziua Mondială Falun Dafa" a fost recent observat de un localnic atârnând lângă Şcoala Partidului Central al Partidului Comunist din China din Beijing, se menţionează pe site.

Şi lângă Palatul de Vară din Beijing au fost atârnate în copaci sau plasate pe străzi o serie de bannere care proclamau "Celebrarea a 20 de ani de la introducerea Falun Dafa în lume", "Falun Dafa este bună", "Lumea are nevoie de Falun Dafa" şi altele. Autocolante mai mici au fost puse pe garduri, stâlpi şi aviziere din apropierea Universităţii din Beijing, susţine site-ul.

În nord-estul Chinei, bannere şi autocolante Falun Gong au fost puse în parcuri, ansambluri rezidenţiale şi de-a lungul drumurilor. Potrivit Minghui, mulţi locuitori au fost impresionaţi de cât de repede au fost plasate bannerele şi autocolantele ce anunţă aniversarea practicii.

Pe un banner, care a atras atenţia trecătorilor, scria: "Aduceţi-i pe Jiang, Luo, Liu şi Zhou în faţa justiţiei." Aceasta se referă la Jiang Zemin, (fostul şef al Partidului Comunist Chinez, considerat iniţiatorul genocidului împotriva Falun Gong ) şi colaboratorii săi principali, toţi foşti şi actuali membri ai Comitetului Permanent al Biroului Politic - Luo Gan, Liu Qi şi Zhou Yongkang.

Bannerul pare să reflecte tulburările care au afectat Partidul Comunist în ultimele luni şi care au dus la înlăturarea lui Zhou Yongkang şi a aliatului său, Bo Xilai, fostul lider comunist din provincia Chongqing.

Bannere similare au putut fi observate în oraşul Jixi din provincia Heilongjiang, susţinând că "Falun Dafa este bună" şi "Adevărul, Compasiunea şi Toleranţa sunt bune", referindu-se la principalele valori ale practicii.

Informaţii de Jack Phillips

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe