AIPPIMM a lansat joi patru noi programe de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării sectorului IMM
alte articole
Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii lansat joi patru noi programe naţionale de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării sectorului IMM, a declarat joi Dumitru Nancu, vicepreşedintele Agenţiei.
"Astăzi la ora 10.00 au fost lansate patru programe naţionale de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării sectorului IMM. Vreau să vă spun că în acest an venim cu două noutăţi: până în acest moment sunt deschise 6 linii de finanţare din cele 8 programe ale Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIPPIMM). Până la sfârşitul acestui trimestru în luna aprilie vor fi active şi celelalte două programe. A doua noutate este că bugetul alocat este cu 40% mai mare faţă de 2010. Dacă în 2010 Guvernul a alocat un buget de 70 de milione de lei anul acesta avem 116 milioane lei", a spus Dumitru Nancu.
AIPPIMM a lansat Programul naţional multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Acesta va avea un buget de 500.000 lei pentru 2012.
De asemenea, a fost lansat, Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare – START. Programul va avea un buget de 10 milioane lei în 2012 şi se estimează un număr de minimum 100 beneficiari.
Programul UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii va avea un buget de 350.000 lei.
Programul naţional multianual pe perioada 2002-2012 pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului va avea un buget de un milion de lei.
Programele urmăresc, prin acordarea de alocaţii financiare nerambursabile, susţinerea IMM-urilor, a femeilor şi tinerilor manager, a meşteşugurilor şi artizanatului.
"Felicităm agenţia Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii pntru lansarea a patru noi programe şi sunt foarte bune, sunt probleme care dor şi care sunt absolut necesare economiei româneşt: problema abilităţii antreprenoriale, problema culturii antreprenoriale, cea a meşteşugurilor. Aceste proggrame care sunt bune trebuie capitalizate mai mult. Dacă tot se sppune că economia naţională merge bine şi vor fi resurse suplimentare noi cerem ca din aceste resurse la prrima recticare a bugetului să se aloce sume mai mari pentru aceste programe", a spus preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.