Adrian Bordea spune că vrea „transparenţă şi normalitate”

Astăzi, 10 ianuarie 2014, a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii o conferinţă de presă pe tema independenţei justiţiei.
Adrian Bordea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) (Epoch Times România)
Ioana Florea
10.01.2014

Astăzi, 10 ianuarie 2014, a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii o conferinţă de presă pe tema independenţei justiţiei.

Conferinţa a fost invocată în urma apariţiei în presă a informaţiei că ieri a avut loc o întâlnire neprogramată între conducerea CSM şi Ambasada S.U.A. la Bucureşti „pe teritoriu neutru”, chipurile pentru a pregăti agenda întâlnirii oficiale care va avea loc săptămâna viitoare. Asta cu o zi înainte de venirea la Bucureşti a Victoriei Nuland, secretar adjunct de stat al Departamentul de Stat al S.U.A. pentru Europa şi Eurasia.

La întrebarea jurnaliştilor dacă „întâlnirea intempestivă” comandată de ambasada S.U.A. are legătură cu afirmaţiile recente ale premierului Ponta, conducerea CSM a afirmat că nu există nicio legătură, că nu s-a făcut decât comentariul că în Statele Unite nici un politician nu discută deciziile unui judecător.

Adrian Bordea a mai declarat că nici un membru CSM nu a fost invitat să participe la vreo întâlnire cu Victoria Nuland.

Verificare şi nu control

Referitor la comentariile recente ale premierului şi a hotărârilor emise de secţiile CSM pe 7 ianuarie, Bordea şi Muscalu au concluzionat că cele 2 secţii au cerut o verificare şi nu un control din partea Inspecţiei Judiciare şi că acheta în curs nu e nimic mai mult decât urmarea articolului 3E din regulamentul Inspecţiei Judiciare, o procedură impusă de regulament.

S-a promis de asemenea îmbunătăţirea relaţiilor cu presa şi crearea unui spaţiu necesar asistării CSM de către aceasta „în condiţii de transparenţă”. Preşedintele Bordea a declarat că „inhibarea presei e un lucru negativ” şi că „e nevoie de critică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor