Actorul american Philip Seymour Hoffman, găsit mort în apartamentul său din Manhattan

Philip Seymour Hoffman primind Coppa Volpi la festivalul de film din Veneţia, în septembrie 2012, pentru rolul din "the Master" (GABRIEL BOUYS / AFP / GettyImages)
Loredana Diacu
03.02.2014

Celebrul actor Philip Seymour Hoffman, laureat al premiului Oscar, a murit, la vârstă de 46 de ani. Potrivit unui oficial american, îndrăgitul actor a fost găsit mort duminică după-amiază în baia apartamentului său din Pickwick House, Manhattan, în jurul orei 11:15, de către un prieten, scenarist.

Conform unor surse din poliţie, citate de New York Times, lângă trupul neînsufleţit al actorului a fost descoperită o seringă şi un plic ce părea să conţină heroină. "Anchetăm o posibilă supradoză", a precizat poliţia. Medicii legişti nu au stabilit încă oficial cauza decesului.

Hoffman fusese internat în 2013 într-o clinică de dezintoxicare pentru tratarea dependenţei de droguri. Actorul recidivase după o perioadă de abstinenţă de 23 de ani, informează LeMonde.

Philip Seymour Hoffman s-a născut pe 23 iulie 1967 în statul New York. A studiat actoria iar cariera sa a început să prindă contur la începutul anilor 1990 cu roluri de televiziune în seria "New York Poliţia Judiciară" după care a debutat în cinema cu remake-ul filmului "Parfum de femeie", alături de Al Pacino, în 1992.

Philip Seymour Hoffman a fost onorat cu premiul Oscar pentru rolul din "Capote" în 2006 şi a fost nominalizat de trei ori la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" pentru rolurile din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) şi "The Master" (2012). Actorul american are o filmografie bogată - a jucat în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Seymour Hoffman a fost o personalitate majoră şi pe scenele teatrelor new-yorkeze, jucând roluri memorabile în piese de Shakesperae, Cehov şi Arthur Miller.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor