A început sesiunea suplimentară de Bacalaureat 2012

(photos.com)
Ana Chitoroagă
12.07.2012

A început sesiunea suplimentară de BAC 2012. Pentru a se evita situaţiile din sesiunea precedentă, Ministerul Educaţiei a instalat în cele trei centre de bacalaureat scanere şi aparate de bruiaj.

Cu toate acestea primul examen nu a trecut fără incidente, deşi au fost de altă natură. Unii tineri nu s-au regăsit în liste. Oficialii de la Ministerul Educaţiei au invocat o eroare tehnică despre care au spus că a fost remediată în scurt timp.

Dar deoarece sesiunea precedentă a fost marcată de numeroase scandaluri, Ministerul Educaţiei a introdus noi măsuri de prevenire a copiatului.

În acest sens, ministrul Educaţiei Mihail Şleahtiţchi a declarat: "Avem aici un filtru, avem un aparat de detectare şi un al treilea element, care îl utilizăm astăzi este staţia de bruiaj a spaţiului electronic. La sesiunea de bază nu ne-am aşteptat că fenomenul care se numeşte utilizarea ilicită a telefoanelor mobile va lua amploare".

"Nu ne-am aşteptat ca la sesiunea de bază a examenelor de Bacalaureat, utilizarea ilicită a telefoanelor mobile să ia o amploare atât de mare. Practica a bătut gramatica, ceea ce ne-a impus să venim cu noi instrumente de protejare a spaţiului de examene", a mai menţionat Mihail Şleahtiţchi, care a vizitat centrul de BAC de la Liceul "George Călinescu" din Capitală ca să verifice cum decurge sesiunea suplimentară.

În opinia oficialului, telefoanele mobile sunt o mare problemă, iar studenţii dau dovadă de lipsă de moralitate. "Din păcate, telefoanele mobile sunt încă o problemă pentru noi. Cu mare părere de rău, moralitatea unor elevi este de aşa gen că ei obţin prin orice metodă ce vor. Unii candidaţi sunt atât de ingenioşi încât găsesc locuri mai speciale pentru a ascunde telefoanele mobile", a explicat ministrul Educaţiei.

Potrivit lui Şleahtiţchi, la ora actuală ministerul elaborează o nouă metodologie de desfăşurare a examenelor: "În Franţa sau Germania se discută despre necesitatea alocării de bani pentru aparatele de bruiaj. Eu mi-aş dori să nu avem nevoie de ele. Trebuie să aplicăm o metodologie care să nu influenţeze rezultatul chiar dacă ai avea asupra ta şi 20 de telefoane mobile. Nu ştii materia, nu iei nota".

Reamintim că anul acesta, peste trei mii de absolvenţi sunt nevoiţi să susţină suplimentar examenele de Bacalaureat.

Pentru că numărul elevilor este destul de mare, ei vor susţine proba în trei centre de BAC, deschise în Capitală la Liceul "George Călinescu", "Nicolae Gogol" şi "Matei Basarab".

Cel de-al doilea examen, la limba de instruire, va avea loc astăzi. Sesiunea suplimentară de bacalaureat se încheie pe 18 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor