Mihai Ghimpu condamnă acţiunile agresive ale CCCEC în privinţa liceenilor

Presedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu. (wikipedia.org)
Tatiana Chiriac
14.06.2012

Deputatul Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, condamnă acţiunile Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), desfăşurate în contextul sesiunii de bacalaureat de anul acesta.

Mihai Ghimpu consideră inadecvate şi ofensatoare metodele folosite de ofiţerii CCCEC în lupta cu corupţia din învăţământ. “Să nu uităm de faptul că o bună parte dintre liceenii care susţin bacalaureatul sunt încă minori şi să dai buzna peste ei, în stilul filmelor de acţiune, este cel puţin neprofesionist, ba chiar şi imoral. Sunt metode prevăzute de legislaţie în lupta împotriva corupţiei”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Totodată, Preşedintele PL califică acţiunile agresive de percheziţie din licee ca fiind unele de intimidare a elevilor, care urmează să susţină şi în continuare examene, aceştia fiind speriaţi şi demoralizaţi.

Mihai Ghimpu face apel ca Procuratura Generală să se autosesizeze şi să iniţieze o anchetă pe marginea acestor cazuri.

Potrivit Departamentului Comunicare şi Imagine al PL, la 13 iunie Mihai Ghimpu a primit în audienţă un grup de liceeni ai instituţiilor de învăţământ din Capitală care s-au plâns de acţiunile CCCEC desfăşurate zilele trecute.

Menţionăm că tot la 13 iunie a.c. cinci preşedinţi ai centrelor de BAC din toată ţară au fost demişi, iar unii şefi ai centrelor de BAC s-au ales cu mustrări. Ministrul Educaţiei a luat această decizie după ce ofiţerii Anticorupţie au depistat mai multe nereguli la proba de limbă străină.

Următorul examen de bacalaureat va avea loc vineri, 15 iunie. Elevii vor susţine testul la istorie sau matematică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor