Ministerul Educaţiei: Vor fi anulate 33 de lucrări la bacalaureat

(photos.com)
Ana Chitoroagă
14.06.2012

Ministerul Educaţiei a decis ca să anuleze 33 de lucrări ale elevilor, care ar fi intrat în sălile de examen cu telefoanele mobile, dintre care 16 sunt de la primul examen, iar 17 de la al doilea. Această decizie a fost luată după o şedinţă de urgenţă pe tema neregulilor la examenele de BAC. Lucrările vor fi anulate conform normelor legislative.

Însă pe numele altor 289 de elevi, care au intrat în centrele de bacalaureat cu telefoanele mobile, nu au fost întocmite procese-verbale, deoarece unul sau mai multe din cele trei documente prevăzute de Regulament au lipsit.

În acest sens ministrul Şleahtiţchi a explicat: "Din cauza că nu au fost întocmite cele trei documente – declaraţia pe propria răspundere a elevului, procesul-verbal şi explicaţia nu am avut posibilitatea de a ataca. Regulamentul stabileşte clar sintagma "asupra sa", însă, în timp ce unii elevi au fost verificaţi, telefoanele mobile se aflau în dulapuri".

Totodată, oficialul a precizat că, în 2013, regulamentul urmează să fie ajustat, astfel încât aceste incidente să fie omise: "La anul metodologia va fi schimbată, la fel şi modalitatea de examinare. Poate o să includem elementul de oralitate, să vedem cum îşi interpretează viziunile elevul şi dacă poate fi coerent".

Precizăm că pentru sesiunea de bacalaureat din acest an au fost create 159 de centre de examinare, dintre care trei vor fi supravegheate cu camere video, în cadrul cărora 30.000 de elevi susţin bacalaureatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor