291 de bunici adoptaţi în cadrul unei campanii care a fost o lecţie de empatie colectivă

Campania „Adoptă un Bunic”, iniţiată de Flavia Boghiu, fondator al Asociaţiei Îngrijire Acasă, s-a încheiat cu un rezultat impresionant: obiectivul iniţial de 100 de bunici adoptaţi a fost depăşit de aproape trei ori, ajungând la un total de 291 de vârstnici care vor primi sprijin concret şi o rază de lumină în preajma Paştelui şi în perioada următoare.
Potrivit comunicatului de presă al asociaţiei, în doar câteva zile, sute de oameni s-au mobilizat: de la cei care au donat 250 de lei, la cei care au distribuit mesajul proiectului pe reţele sociale, au vorbit cu prietenii sau au trimis o scrisoare către un bunic necunoscut.
"Fiecare gest mic a contat – într-un mod pe care puţini l-ar fi anticipat. Un exemplu spectaculos al acestui efect în lanţ a fost gestul companiei JYSK România, care a aflat de campanie şi a decis, într-un timp record, să adopte încă 100 de bunici din Braşov. Astfel, prin alăturarea Jysk alături de cele 191 de donaţii individuale, vor fi asigurate 291 de pachete cu alimente şi produse de igienă pentru persoane vârstnice care trăiesc singure sau în condiţii vulnerabile", se precizează în comunicat.

„Am început campania sperând să ajutăm 100 de oameni. Faptul că am ajuns la 291 ne arată că atunci când oamenii aleg să se implice, binele se propagă cu forţă. Este o lecţie de solidaritate, de comunitate şi de speranţă”, a declarat Flavia Boghiu, iniţiatoarea proiectului.
Primele 100 de pachete vor fi livrate chiar înainte de Paşte, iar celelalte în perioada următoare. Proiectul a atras deja atenţia reprezentanţilor societăţii civile din oraşe precum Cluj-Napoca şi Timişoara, care şi-au exprimat interesul de a replica iniţiativa la nivel local.
Flavia Boghiu a confirmat că ia în calcul extinderea proiectului la nivel naţional, în parteneriat cu alte organizaţii şi voluntari locali.
"Campania 'Adoptă un Bunic' ne reaminteşte că uneori, un like, o distribuire sau o donaţie pot aduce alinare reală acolo unde e cel mai mult nevoie. Într-o lume grăbită, proiectul a reuşit să creeze punţi între oameni, între generaţii şi să ofere vârstnicilor un semn clar că nu sunt uitaţi", se mai arată în comunicat.