Ziua 87. "Refuz să privesc pasivă cum tăvălugul marii restauraţii a răului stă să înghită România!"

Scandarea "Demisia" şi imnul României au răsunat din nou lângă ferestrele guvernanţilor pe care protestatarii #rezist îi acuză că lucrează contra ţării, nu pentru binele ei.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia celor care, prin adoptarea OUG 13, s-au "delegitimat" de mult în calitate de conducători ai ţării.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Revoltaţi că de când PSD a venit la Putere pe agenda politicului apar în permanenţă noi şi noi proiecte vizând, la fel ca şi OUG 13, mutilarea Codurilor Penale în paralel cu acte ce dau liber la jaf din banul public (precum OUG 6 şi 9), protestatarii se declară ferm hotărâţi să se opună "tăvălugului răului".

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"#Rezist în Piaţă de mai bine de 87 de zile pentru că #refuz toate astea: refuz să privesc pasivă cum tăvălugul marii restauraţii a răului orchestrate de PSD stă să înghită şi să scufunde România; refuz să devin, prin tăcere, părtaşă la a-i gira pe nişte aşa-zişi reprezentanţi ai românilor, care de fapt nu ne reprezintă cu-adevărat pe niciunul dintre noi; refuz să accept, fără a mă împotrivi din răsputeri, că nu avem soluţii concrete de a-i opri din drum şi a-i debarca pe cei care s-au delegitimat de mult în calitate de conducători ai "bărcii cetăţenilor."

Refuz să cred că, stând noi, cei din Stradă, neclintiţi în hotărârea de a sancţiona derapajele şi abuzurile politicienilor de la putere, aceştia din urmă nu-şi vor "sparge capul" până la urmă lovindu-se iar şi iar de zidul nostru tare şi #rezistent; refuz să mă prefac oarbă şi surdă, încetând să strig indignată "#văvedem!", la toate acţiunile iresponsabile ale guvernanţilor şi parlamentarilor noştri corupţi, incompetenţi, hoţi-în-grupuri-organizate", declară o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

O altă participantă la protest acuză şi ea multitudinea de proiecte legislative în favoarea corupţilor, fie ei în libertate sau după gratii. Ceea ce fac parlamentarii este o bătaie de joc la adresa oamenilor cinstiţi, consideră protestatara.

"Am atâtea motive de a ieşi în stradă că nu ştiu nici măcar ce să vă spun, cu ce să încep. Mă gândesc numai la ziua de ieri sau azi de exemplu. Ieri parcă să zic, comisia juridică a adoptat un amendament propus de tovarăşul Şerban Nicolae, potrivit căruia se scad trei ani din orice pedeapsă cu închisoarea de până în zece ani. Ce să spun că la noi cred că cea mai mare pedeapsă este de 10 ani sau pe aproape. Mi se pare o bătaie de joc fără seamăn la adresa oamenilor cinstiţi. Aceşti indivizi de prin Parlament şi Guvern fac orice să-i scape pe penali şi pe corupţi. Dacă pe lângă mai scapă şi hoţii şi tâlharii de drept comun, asta e, nu conteză, scopul măreţ oricum e atins. Condamnaţii care au împlinit 70 de ani vor scăpa şi ei de întreaga pedeapsă. În curând îl vom vedea pe Felix Voiculescu cum se va plânge pe la posturile lui de TV ce oropsit a fost şi ce penitenţă grea a avut şi, eventual, că este fără vină şi curat ca lacrima şi totul a fost fabricat de DNA", spune protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

De asemenea, protestatara se declară revoltată de recentul discurs al lui Călin Popescu Tăriceanu care a susţinut că Parlamentul este inima şi mintea naţiunii, nu contează teritoriul şi poporul acestea pot să dispară, căci ţara trăieşte prin Parlament.

"Cum este posibil ca al doilea om în stat să facă declaraţii de genul? Eu cred că omul ăsta a înnebunit de tot la ce declarţii stupefiante poate face. În orice ţară normală zbura de nu se vedea din funcţia pe care o deţine!", îşi exprima protestară indignarea, acuzându-i pe cei de la putere că îşi bat zilnic joc de români şi îi "sfidează cu o aroganţă incredibilă prin toate deciziile pe care le iau, cu toate declaraţiile pe care le fac, fără pic de jenă sau urmă de ruşine."

"Chestia asta mă face din ce din ce mai hotărâtă, mai determinată de a ieşi în stradă. Nu mai contează nici oboseala acumulată în cele 86... nu 87 de zile împlinim azi, tot ceea ce contează este să scăpam o dată pentru totdeauna de aceşti impostori care au deraiat ţara îngrozitor şi să intrăm pe drumul normalităţii", adaugă femeia.