Protest #rezist în faţa Primăriei Capitalei. Drapel aruncat pe jos şi ameninţare cu dosar penal pentru un protestatar

În faţa Primăriei Capitalei au răsunat astăzi scandările clasice ale protestatarilor #rezist: "Demisia!" şi "PSD, Ciuma Roşie". Costul protestului ar putea fi un dosar penal pentru organizator, pe motiv de obstrucţionare a traficului.
Protest
Protest

Mai mulţi protestatari #rezist au luat parte, miercuri, la un protest în faţa Primăriei Capitalei, nemulţumiţi că aceastia le refuză constant dreptul de a organiza proteste publice în faţa instituţiei.

"Eu pe data de 13 am declarat acest protest, e un protest contra viceprimarului Bădulescu care m-a dat de două ori afară din comisia tehnică fiindcă aşa a vrut dânsul! Noi am trimis informările prin fax, aşa cum spune legea, Primăria le-a primit pe data de 13, conform legii ei sunt obligaţi să îmi comunice refuzul în maxim 48 de ore, ei nu au refuzat în 48 de ore ci în 7 zile. Pe data de 24 am primit un răspuns acasă, prin poştă, prin care îmi spuneau că în această locaţie sunt alte manifestări. Vă rog să vedeţi ce manifestări publice mai sunt aici!", a declarat organizatorul protestului de astăzi, Dide, în condiţiile în care doar protestatarii din Piaţa Victoriei erau pe trotuarul de vis-a-vis de primărie.

Şi astăzi, în spiritul "tradiţiei", protestatarii au fost legitimaţi atât de Poliţia Locală cât şi de Jandarmerie, iar organizatorul evenimentului, Cristian-Mihai Dide, a fost ameninţat cu dosar penal, în urma unei înscenări, susţine acesta.

Astfel, după ce aproape o oră troleibuzele au trecut unul după altul pe lângă dubiţa lui Dide, parcată vis-a-vis de Primărie, în care un protestatar scanda, la portavoce, sloganuri precum "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!", la un moment dat în spatele maşinii s-a făcut coadă de troleibuze, din care oamenii au fost daţi jos. Brusc, troleibuzele nu mai puteau trece pe lângă maşina protestatarilor ori, obstrucţionarea traficului se lasă cu dosar penal.

"Noi am parcat maşina pe banda de autobuz şi ne-au depăşit zeci de troleibuze. Când au văzut că nu vreau să plec, au chemat o maşină de la RATB şi au dat comandă să nu ne mai depăşească niciun troleibuz, ca să îmi facă mie dosar penal pentru blocarea mijloacelor de transport.

Au venit, au parcat în faţa mea mea, în faţa dubiţei noastre, o maşină RATB portocalie, de intervenţii, şi respectivul îmbrăcat în verde a informat primul troleibuz din spatele dubiţei mele că nu mai trece nimeni de această dubiţă. La ce nivel s-a ajuns! Şi noi protestăm de o oră, adică la ceas. Dacă se ajunge în instanţă, să mergem să vedem GPS-ul autobuzelor cum au trecut constant, la ce oră au trecut, de unde până unde.

(...) Au rămas trei troleibuze blocate în spatele dubiţei mele pentru că au primit comandă şi se aude pe filmarea unui şofer “domne, noi trebuie să ne oprim pentru că am primit comandă”, a declarat Dide pentru Epoch Times.

Temerile lui Dide că i se pregăteşte un dosar penal au fost confirmate ulterior de viceprimarul Bădulescu care i-a invitat finalmente pe protestatari la o discuţie cu uşile închise la care filmarea nu a fost permisă. La un moment dat, Bădulescu i-a cerut lui Dide să nu părăsească încăperea că urmează să i se facă dosar penal.

"I-am spus (lui Bădulescu n.r.) “cum să rămân aici? Îmi trimiteţi citaţia acasă, îmi faceţi voi dosar penal, nu rămân eu aici singur”, a adăugat Dide.

Mai merită menţionat că discuţia de la primărie (poate pentru faptul că nu a fost filmată) a fost una aprinsă, în care viceprimarul a încercat să-i "ruşineze" pe protestatari că scandează şi a pretins (în condiţiile în care #reziştii au fost permanent legitimaţi şi chiar amendaţi la evenimentele stradale) că nimeni nu i-a împiedicat pe oameni să-şi exercite dreptul de a manifesta. La un moment dat Bădulescu i-a lansat unui protestatar apel la "empatie", cerându-i să-şi imagineze că el, viceprimarul ar veni să-i strige lângă casă "Cosmin, drogatule!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne