Ziua 51. O nouă seară de proteste #rezist, pentru o Românie fără corupţi în demnităţi publice

Devenit un adevărat fenomen, comparabil - prin durată şi prin aspiraţia spre un viitor curat, care-i motivează pe protestatari - cu "Golaniada" din Piaţa Universităţii, protestul #rezist din Piaţa Victoriei intră în ziua a 51-a.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21, în Piaţa Victoriei a răsunat din nou imnul, iar telefoanele mobile şi lanternele protestatarilor au luminat în noapte.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. Aproximativ 100 de protestatari s-au strâns, în jurul orei 20.20, în Piaţa Victoriei. În faţa Guvernului flutură 3 mari drapele tricolore, pe unul dintre ele fiind scris Respect. Încredere. Atitudine.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Pentru a 51-a seară consecutiv, protestatarii #rezist revin în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului, a lui Dragnea şi Tăriceanu şi schimbarea modului în care politicienii aflaţi la putere conduc ţara.

Actualul Guvern, actualul Parlament sunt compromişi, consideră oamenii, care pronunţă, din ce în ce mai des, expresia "alegeri anticipate" şi aşteaptă - unii dintre ei - cu nerăbdare ca Cioloş să-şi facă partid. Alţii sunt în continuare de părere că din moment ce PSD a câştigat alegerile poate guverna în continuare însă sub nicio formă cu oamenii care au mutilat Codul Penal în favoarea corupţilor şi cu siguranţă nu în felul în care o face acum.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Noi suntem aici că domnii de acolo (de la Guvern) au deturnat alegerile din decembrie şi sunt compromişi. Vrem alegeri anticipate cu o lege electorală nouă.", declară un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Ne-am întors în urmă cu 10 ani. De 27 de ani încercăm să avem o Românie cât mai pro-Europa, să scăpăm de corupţie, de legile care favorizează furtul, să avem spitale normale, educaţie, autostrăzi şi alte lucruri pe care le vedem în alte ţări mai dezvoltate... nu mai suntem în anii 40, vrem să ajungem să ne aliniem cu celelalte ţări. Şi din păcate, guvernul actual încearcă să pună piedici.", adaugă alt protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Deşi mult mai puţini decât pe vremurile când oamenii se revărsau din casă cu zecile, ba chiar cu sutele de mii, protestatarii nu sunt mai puţin motivaţi, ci dimpotrivă. Cei ce revin zi de zi în Victoriei susţin că o fac pentru cei mulţi, pentru ca Guvernul să ştie că românii sunt cu ochii pe ei şi nu vor mai permite abuzuri şi derapaje aşa cum a fost OUG 13. Mai mult, protestatarii se declară convinşi că, dacă astfel de evenimente vor mai avea loc, românii vor ieşi din nou în valuri în stradă.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Faptul că noi suntem aici transmite un semnal, chiar dacă sunt 5 oameni, chiar dacă sunt 2, transmite un semnal că suntem cu ochii pe ei şi îs convins că generaţiile mai tinere şi nu doar ele sunt în stare de alertă, se informează şi la cea mai mică mişcare greşită vin aici şi concomitent şi la Palatul Parlamentului.", spune unul dintre participanţii la protest.

Ca element de noutate, protestul de astăzi se desfăşoară pe fundalul dezbaterilor ce au avut loc în cadrul Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European. Prezent la dezbateri, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că nu Ordonanţa 13 în sine a fost o problemă, ci mai degrabă faptul că aceasta a fost adoptată la 10 - 11 seara, ceea ce e nefiresc. Desigur, declaraţiile lui Tudorel Toader au fost taxate astăzi de protestatari.

"Am urmărit cu consternare declaraţiile aiuristice ale ministrului Justiţiei. Să nu uităm că dl ministru al Justiţiei a votat strâmb la CCR în 2012 şi nu face decât să preia corul vocilor din partidul comunist român PSD, conform cărora problema cu ordonanţa nu ar fi fost esenţa ei retrogradă, ci faptul că a fost adoptată în miezul nopţii. Absolut fals! Ordonanţa 13, ordonanţa 6, ordonanţa 9 întorc România cu mulţi ani înapoi şi nu ar fi trebuit adoptate sub nicio formă.", declară un participant la protest.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Conţinutul OUG 13 era infect, nedemn pentru o ţară care spune că e democraţie constituţională. Ce a încercat el a fost să spele cumva putina să nu îi facă de râs pe predecesorii lui şi Guvernul Grideanu şi cumva să pună batista pe ţambal. Dar sunt convins că cei din PE care au analizat documentele, procedurile urmate pentru punerea în vigoare a ordonanţei îşi vor da seama de răul făcut şi sper să trimită o condiţie care să analizeze foarte foarte bine situaţia din ţară şi apoi să înceapă să pună condiţii foarte clare de cooperare cu Guvernul.", spune un alt protestatar.

Foto credit: Mihuţ Savu

http://www.epochtimes-romania.com/news/portret-de-protestatar-rezist-george-muntean-roman-raman-rezist-la-bine-si-la-rau---259013
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne