Ziua 218. "Corupţia ucide, nepăsarea ucide, dar şi compromisul ucide!"

Coaliţia de guvernare se pregăteşte să dea atacul final asupra justiţiei prin legile lui Toader, în spatele unei cortine de teme false, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei, lansând un apel la implicare civică către cei ce-şi doresc să trăiască într-o Românie frumoasă şi curată.
Protest
Protest (Epoch Times)

Românii trebuie să continue să fie vigilenţi şi pregătiţi să iasă în stradă să apere statul de drept, căci atacurile la adresa justiţiei nu s-au terminat odată cu abrogarea OUG 13 ci continuă cu mai mare putere, atrag atenţia protestatarii, reveniţi pentru 218-a seară consecutiv lângă Guvern.

Indignaţi de iminenta modificare a legilor Justiţiei, de amânarea procesului lui Dragnea şi Tăriceanu şi în egală măsură de politica fiscală a PSD, care, după ce a promis majorări de salarii şi pensii acum eşalonează soldele soldaţilor şi vine cu supraaccize, cu "atacuri" la adresa Pilonului II de pensii etc., oamenii avertizează că urmează o perioadă de turnură iar lupta nu trebuie pierdută.

"Urmează o perioadă grea pentru România. Coaliţia de guvernare se pregăteşte să dea atacul final asupra justiţiei prin legile lui Toader, în spatele unei cortine de teme false. Nu ne putem lăsa păcăliţi. Societatea trebuie să fie vigilentă şi pregătită să iasă în stradă pentru a apăra statul de drept şi democraţia. E un moment de turnură şi nu ne putem permite să pierdem lupta asta. Corupţia ucide, nepăsarea ucide, dar şi compromisul ucide!", susţine un protestatar.

Protest
Protest (Epoch Times)

O protestatară arată şi ea că nepăsarea, lipsa de civism este marele duşman al românilor. Neimplicare civică este cea care susţine acest sistem ce a ajuns să abuzeze nepedepsit cetăţeanul. Şi până când oamenii nu se vor schimba, nu vor înţelege că soluţia e la ei şi constă în ieşirea din egoism, lucrurile nici n-or să se schimbe.

"Abia după şapte luni de proteste mi-am dat seama că adevăratul duşman al ţării ăsteia este nu clasa politică, ci lipsa de civism a românilor, lipsa de atitudine în faţa abuzurilor. Desigur, perioada comunistă a cultivat credinţa că nu se poate face nimic împotriva sistemului, iar în cei 27 de ani de democraţie originală, administraţia a transmis aceleaşi idei. Trăieşti în România - eşti victima birocraţiei. Exact ca în Kafka. E cumva normal să fim atât de puţini în Piaţă... Şi e greu, pentru că trebuie să contrabalansăm cu credinţa noastră în Justiţie, Adevăr, Dreptate, Competenţă, Iubire şi Grija faţă de om şi natură, credinţa majorităţii oamenilor cinstiţi că nu au nici o putere, că nu se mai poate face nimic împotriva caracatiţei administrative.

De asta e grea rezistenţa, pentru că mergem contra curentului. Românii acceptă abuzurile ca pe ceva normal, fără să le sancţioneze. Îi deranjează, dar nu fac nimic să rezolve situaţia. Poate că mulţi nu sunt pregătiţi să iasă în stradă, dar mi-ar plăcea să înţeleagă faptul că, raportând un abuz - semnând o petiţie, făcând o reclamaţie sau o sesizare, sunând la poliţie când e cazul etc. - ies din statutul de victimă, care menţine ţara în abisul în care a fost adusă de actuala administraţie şi de mass media, prin promovarea unor antivalori. Neimplicarea aceasta civică, ermetizarea egoistă în viaţa privată, susţine actualul sistem. Înţeleg că nu toţi au stofă de erou, nu au timp sau nu vor să se expună, dar e important ca fiecare să fie cetăţean măcar la nivel micro: să recicleze dacă îi pasă de natură, să facă curat în urma lui, să încerce să nu îi deranjeze pe ceilalţi, să fie amabil şi drăguţ", transmite protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

Potrivit acesteia, pentru ca România să redevină ţara pe care ne-o dorim şi-o merităm, oamenii trebuie să se schimbe şi odată cu ei şi societatea se va schimba.

Schimbarea vine din interior, oricât de ciudat ar părea. Dinspre cetăţeanul simplu, care îşi cunoaşte şi respectă drepturile şi obligaţiile, către sistem. Schimbându-ne pe noi, schimbăm societatea în care trăim. Şobolanii se vor retrage în găurile lor dacă nu mai găsesc gunoaie... Deşi durează de incredibil de mult timp protestul nostru fără a ajunge la rezultatul dorit - curăţarea ţării de clasa politică trădătoare şi reinstaurarea statului de drept şi a ierarhiei valorice - am încredere că adevăratele valori ale acestei naţii (inteligenţă, imaginaţie, creativitate, căldura sufletească) vor ieşi la suprafaţă, iar România va redeveni ţara pe care ne-o dorim şi o merităm", susţine tânăra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne