Ziua 216. "Cer demisia acestui prim-ministru a cărui singură "calitate" este că a fost numit în funcţie de un condamnat penal!"

În timp ce politicienii la putere nu se îngrijesc decât de aservirea justiţiei şi de sifonarea banului public, românii mor cu zile, ucişi de un sistem defect în care chiar şi banii bolnavilor sunt furaţi, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Numărul protestatarilor se ridica la circa 1000 în jurul orei 21.00. Pe lângă clasicele scandări ale Pieţei, ca de exemplu "PSD, ciuma roşie!", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", "Justiţie, nu corupţie", în Piaţă s-au auzit şi sloganuri noi, precum "Trădarea de ţară în aur se măsoară", acestea reflectând indignarea oamenilor legată de intenţia Guvernului de a retrage dosarul Roşia Montană de la UNESCO.

"Am văzut nenumărate reportaje documentare cu aceste exploatări miniere de aur pe bază de cianură şi ştim ce se întâmplă, faptul că se distruge mediul, faptul că nicio ţară în Europa... de exemplu Franţa a luat multe măsuri astfel încât să întrerupă aceste exploatări. Noi văd că vrem să-i dăm drumul. Nu se poate aşa ceva, trebuie să luptăm pentru ţara noastră până la urmă!", declară o tânără.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Vrem să schimbăm Guvernul. Vrem să-şi dea demisia acest domn prim-ministru care nu îşi merită locul, împreună cu incompetenţii din Guvern, împreună cu dl. Tudorel Toader care nu face altceva decât să submineze puterea justiţiei. Şi, uitaţi ce se întâmplă, dânşii au dat acum 10 ani, Guvernul, nu contează culoarea politică, a dat atunci ordonanţă şi a creat Pilonul 2 de pensii, acum tot ei vin şi spun nu vă mai dau atât, vă dau doar atât, dar totuşi sunt banii noştri, da?! Nu, trebuie să reacţionăm pentru că deja este prea mult. Trebuie să schimbăm ceva! Doar împreună putem schimba!", adaugă un protestatar.

* * *

În jur de 600 de cetăţeni au ieşit duminică pentru a protesta, în Piaţa Victoriei din Capitală, mobilizaţi de ultimele declaraţii ale premierului legate de intenţia guvernului său de a retrage dosarul Roşia Montană de la UNESCO, de modificările legilor Justiţiei pregătite de Tudorel Toader, de atacurile la adresa Pilonului II de pensie şi, în genere, de ceea ce a făcut în ultimele luni coaliţia la guvernare.

"Acesta este un eveniment făcut în urma declaraţiilor repetate şi propunerilor privind modificarea Legilor Justiţiei, precum şi desfiinţarea Pilonului 2 de pensii şi propunerea pentru scoaterea Roşiei Montane din patrimoniul UNESCO. Aceste propuneri urmează să se transforme în legi dacă noi nu ne opunem vehement, în stradă", anunţă, pe Facebook, Corupţia Ucide, care a mediatizat protestul de la începutul acestei săptămâni.

Nemulţumiţi de modul în care PSD înţelege să guverneze ţara, protestatarii cer demisia premierului, a cărui singura calitate este că a fost numit în funcţie de "un condamnat penal." Potrivit protestatarilor, Tudose şi colegii săi arată un dispreţ total faţă de dorinţele cetăţenilor şi ameninţă viitorul ţării. Din acest motiv, trebuie să plece.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Cer demisia acestui prim-ministru a cărui singură "calitate" este că a fost numit în funcţie de şeful partidului, un condamnat penal. Un personaj care ne jigneşte inteligenţa prin aproape toate acţiunile pe care le întreprinde. Şi care, alături de colegii din guvern, arată un dispreţ total faţă de doleanţele cetăţenilor şi ameninţă viitorul ţării. A minţit cu neruşinare (mă refer la declaraţia referitoare la suma pe care ar fi avut-o într-un cont la o bancă, afirmaţie falsă, aşa cum a dovedit Florin Cîţu), a folosit un limbaj suburban referindu-se la bănci, dovedeşte o crasă lipsă de înţelegere a mecanismelor economice, e preocupat doar de afacerile de partid prin înfiinţarea diverselor fonduri suverane prin care să mai sifoneze bani, vrea să retragă dosarul Roşia Montană de la UNESCO - o mârşăvie fără margini - şi vrea să naţionalizeze Pilonul 2 de Pensii, lăsându-mă pe mine şi mulţi alţii ca mine care ne-am îngrijit să avem o pensie decentă la bătrâneţe fără banii respectivi, deşi toţi specialiştii au demonstrat că e o minciună ordinară faptul că Pilonul 1 ar fi mai profitabil", spune un protestatar.

Participantul la protest se declară revoltat de modul în care guvernul îşi bate joc de cetăţeni şi arată că, în timp ce politicienii îşi văd netulburaţi de planurile lor de minare a justiţiei şi sifonare a banului public, oamenii mor, victime ale unui sistem bolnav.

"În timp ce oamenii sunt aburiţi cu false probleme (secui care nu vorbesc româneşte, altă făcătură josnică, sau referendumul pentru familia tradiţională anunţat pentru această toamnă), Liviu Pop îngroapă sistemul de educaţie cu nişte manuale halucinante, iar Tudorel Toader merge înainte cu legile justiţiei chiar dacă toate instituţiile implicate (DNA, DIICOT, Parchetul, chiar şi Inspecţia Judiciară, nu mai vorbesc de Comisia Europeană şi ambasade) au spus că aceste modificări NU trebuie puse în aplicare. Acestea sunt adevăratele mize ale acestei toamne: justiţia şi sifonarea de fonduri pentru a acoperi promisiunile electorale. Şi mai e ceva, foarte personal. În timp ce şeful CNAS e arestat pentru decontarea fictivă de servicii de sănătate în valoare de peste 13 milioane de lei, eu îmi împart timpul între serviciu, proteste şi a găsi o soluţie într-un cămin de îngrijire al unei fundaţii pentru cineva foarte apropiat din familia mea căruia la un spital mare din Bucureşti nu i s-a descoperit un cancer în ultima fază, deşi i s-au făcut toate analizele. Asta e corupţia care îi ucide, în mod cât se poate de real, pe cei dragi nouă. De asta sunt aici şi voi fi aici la fiecare protest până când lucrurile se vor schimba în România", transmite protestatarul.

La rândul său, o altă participantă la protest consideră că cei aflaţi în fruntea ţării ar trebui puşi să trăiască măcar jumătate de an viaţa unui cetăţean obişnuit, pentru a vedea cum arată viaţa unui om al cărui vot îl cer şi pe care au jurat să-l reprezinte. Iar după aceste 6 luni, dacă vor fi în stare să guverneze pentru cetăţeni, să o facă, dacă nu, să plece!

Protest
Protest (Epoch Times)

"Ce le doresc eu celor de la guvernare? Să trăiască măcar şase luni ca omul de rând. Să trăiască dintr-un salariu mediu pe economie şi să se ducă singuri să îşi facă cumpărăturile şi să îşi achite utilităţile şi întreţinerea.

Să meargă la serviciu cu maşina, după ce şi-a dus copilul la şcoală aflată în alt cartier, pentru că acolo se învaţă carte. Să vadă cum este să conduci când plouă şi nu mai vezi gropile din asfalt, să vezi cum este să îţi taie un şmecher calea, cum este când nu funcţionează semafoarele şi cînd refulează canalizarea. Să îşi caute loc de parcare când ajung seara de la serviciu. Când maşina va ajunge în service-ul auto pentru schimbul de bujii şi alte piese care nu sunt rezistente la gropi, să meargă la serviciu cu RATB sau cu metroul. Să vadă cum este să mergi într-un tramvai sau autobuz fără aer condiţionat, super plin, atât de oameni cât şi de hoţi de buzunare. Să meargă la poliţie să declare furtul şi să vadă ce se întâmplă. Poate vor simţi şi panica când tramvaiul ia foc din mers.

Să facă un drum Bucureşti - Timişoara sau Cluj - Constanţa şi să vadă cât timp pierd pe drumurile naţionale şi cât de utilă ar fi fost o autostradă, pentru a nu mai pierde timpul cu traversatul oraşelor sau a satelor, să vadă cum este să te oprească poliţia pentru depăşirea de viteză în sat, pentru că nu au văzut radarul ascuns în porumb. Să vadă cum este să stai în trafic în spatele câtorva tiruri şi să nu le poţi depăşi, pentru că drumul naţional are o bandă pe sens.

Să se ducă să scoată o autorizaţie sau să plătească o taxă la ANAF. Să ştie ce e ăla dosar cu şină, stat la cozi şi plimbat de la un birou la altul pentru o nenorocită de adeverinţă sau autorizaţie. Să vadă cum este să îţi iei o zi liberă că să rezolvi o chestie pe care cei din ţările civilizate o rezolvă în câteva minute, online.

Dacă după 6 luni de trăit ca românul de rând, aceşti oameni puşi să guverneze România poate se vor îmbolnăvi de nervi sau măcar de o răceală. Le doresc să se ducă la un spital de stat ca să se trateze. Să vadă cum este să vii cu medicamentele de acasă, cu seringi, cu mâncare. Să stai în pat cu alţi pacienţi, de la care poate iei şi altceva. Să vadă cum este să te duci la toaleta de pe hol, curăţată cu produse HexyPharma. Să vadă cum este să fie o singură asistentă la câteva saloane. Să îşi cumpere apoi din salariul mediu pe economie medicamentele recomandate de doctor, pentru că fondurile de la casa de asigurări s-au terminat.

După şase luni, să realizeze că toate cele descrise mai sus sunt problemele cetăţenilor români, probleme pe care ei au promis în campanie electorala că le rezolvă. Dacă sunt mulţumiţi de traiul românului de rând, atunci să continue să-l trăiască. Dacă nu, atunci să-l schimbe, că de-asta sunt plătiţi de noi toţi. Ca să dezvolte sistemul de educaţie, de sănătate, infrastructură şi să elimine birocraţia, făcând din instituţiile statului nişte instituţii performante", spune protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne