Vlad Plahotniuc se va întâlni cu cei 14 deputaţi care părăsesc PCRM

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PD), Marian Lupu salută decizia luată de cei 14 deputaţi din PCRM de a părăsi partidul, afirmând că au dat dovadă de „maturitate şi responsabilitate”.
Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Modlova
Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Modlova (facebook.com)

În opinia democratului, gestul colegilor săi este binevenit, aceasta fiind „o mişcare înainte spre obţinerea unui consens politic parlamentar mai larg, mai ales în contextul politic atât de tensionat prin care trece de mai multe săptămâni RM”.

„Personal vreau să salut un asemenea gest făcut de colegii parlamentari, fie ei chiar şi dintr-un alt partid. Şi aici vreau în mod special să subliniez că mă refer la decizia lor de a participa la formarea unei noi majorităţi parlamentare. Salut nu doar gestul, dar şi intenţia lor de a pune bazele unei Platforme Parlamentare Social-Democrate, întrucât chiar PD a fost cel care a venit cu propunerea respectivă cu mai mult timp în urmă”, a declarat Marian Lupu, conform Privesc.eu.

În opinia preşedintelui PD, crearea Platformei Parlamentare Social-Democratice Pentru Moldova anunţată de deputaţii care au plecat din PCRM ar putea deveni în scurt timp „un proiect politic oficial”. Mai mult, formarea acestei Platforme ar însemna „un număr consolidat de voturi, o voce mai puternică în Parlament şi suport consistent pentru noul Guvern”, a adăugat Lupu.

Liderul PD a ţinut să sublinieze că în seara zilei de luni va avea loc şi prima întâlnire cu cei 14 deputaţi. Va fi delegat un grup format din câţiva membri ai fracţiunii democrate „care va fi condus de colegul nostru domnul Vlad Plahotniuc, care a anunţat astăzi că revine în poziţiile din care anterior şi-a anunţat suspendarea”, a afirmat Lupu.

Tot pe 21 noiembrie, omul de afaceri Vlad Plahotniuc şi-a anunţat revenirea în Partidul Democrat şi dorinţa de a „participa în mod direct la formarea majorităţii parlamentare".

Este de menţionat şi faptul că anunţul lui Vlad Plahotniuc de a se reîntoarce în politică vine după ce săptămâna trecută, preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti a refuzat să-l desemneze în funcţia de premier, propunerea fiind înaintată de către PD, partid pe care Plahotniuc l-a condus chiar şi în toată această perioadă, însă „din umbră”, după cum mărturisesc unii analişti politici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe