România vrea să sprijine financiar Republica Moldova, dar are condiţii

România va acorda sprijin financiar Republicii Moldova în măsura în care vede că ţara îşi păstrează traiectoria pro-europeană.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

„În ceea priveşte Republica Moldova, cel puţin, România are intenţia să acorde un sprijin, inclusiv financiar, în măsura în care vom vedea la Chişinău, şi sper eu cât mai repede, un guvern care să se angajeze la reformele la care Republica Moldova s-a angajat atunci când a semnat acest Acord de parteneriat”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a discutat pe acest subiect cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, căreia i-a propus să lucreze împreună şi pe marginea modului în care va fi canalizată această asistenţă financiară.

„România doreşte să lucreze strâns şi cu Comisia Europeană şi cu FMI pentru a ne asigura că această asistenţă financiară ajunge la timp şi că ea susţine un proces de reforme, de luptă împotriva corupţiei, de eficientizare a administraţiei de deschidere a mediului economic, a mediului de afaceri. Şi am primit asigurarea că vom lucra împreună din acest punct de vedere”, a punctat Dacian Cioloş.

În opinia premierului, în acest moment este important să se investească „toate resursele necesare pentru a stimula şi dezvolta şi cooperarea economică” cu ţările din vecinătatea estică semnatare ale Acordul de parteneriat cu UE.