Plahotniuc anunţă: Începând de astăzi, revin în partid

Omul de afaceri, Vlad Plahotniuc este de părere că din 2009 încoace Moldovei i-a lipsit stabilitatea, întrucât „partidele politice se învârt în acelaşi cerc vicios şi nu reuşesc să găsească soluţii de ieşire”, astfel că acesta a decis să revină în Partidul Democrat.
Prim-vicepresedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.
Prim-vicepresedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc. (plahotniuc.blogspot.com)

Anunţul a fost făcut chiar de Plahotniuc pe contul său de Facebook, menţionând că el ar avea soluţii pentru a scoate ţara din criză şi a venit momentul să le implementeze.

„Începând de astăzi, revin în partid şi voi participa în mod direct la formarea majorităţii parlamentare care să asigure o guvernare stabilă şi care sper să reuşească să cumuleze inclusiv voturile necesare pentru alegerea preşedintelui ţării în luna martie, anul viitor. Scopul meu şi al PDM este să participăm la crearea unei majorităţi care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova”, a menţionat prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat (PD).

După ce la 15 octombrie, Plahotniuc a anunţat că se autosuspendă din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDM, dar şi din cea de membru de partid până la clarificarea anchetei în cazul BEM, acesta a decis să revină pe scena politică din Moldova de peste Prut mai înainte decât şi-a propus iniţial.

În opinia mai multor analişti, controversatul om de afaceri „acţiona din umbră”, folosindu-se în mare parte de media pe care o conduce. Mai mult decât atât, prin intermediul celor patru televiziuni şi trei radiouri pe care le deţine, Plahotniuc duce o campanie de propagandă pe întreg teritoriul dintre Prut şi Nistru. „Constatăm atacuri mediatice de o intensitate de neimaginat şi o lipsă totală de minimă decenţă ale televiziunilor mogulului Plahotniuc”, a punctat Andrei Năstase, membru al Platformei DA.

Cu toate că cei mai mulţi dintre partenerii străini ai Republicii Moldova sunt de părere că ţara s-ar afla în captivitate, şi anume în mâinile oligarhului Vlad Plahotniuc, care deşi nu mai ocupa nici o funcţie politică, susţine că se întâlnea cu partenerii străini ai Moldovei, care doreau să afle ce-ar face el pentru a scoate ţara din criza în care se află.

„Zilele trecute, am avut întâlniri cu mai mulţi parteneri externi, oficiali veniţi să discute situaţia politică din ţara noastră, dar şi membri ai corpului diplomatic. Ei au solicitat să afle şi opinia mea legată de modul în care putem asigura această stabilitate politică. Le-am prezentat soluţiile, aşa cum le văd eu, şi am fost întrebat de ce nu mă implic în implementarea lor, dacă există astfel de soluţii. Am promis atunci că mă voi implica, iar acum a venit momentul să o fac”, a adăugat omul de afaceri.

Precizăm că anunţul lui Vlad Plahotniuc vine după ce preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti a refuzat să-l desemneze pe acesta în calitate de premier, propunerea fiind înaintată din către PD, partid pe care îl conduce, de facto.

La întâlnirea de joi dintre Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti şi ambasadorii UE la Chişinău, şeful statului a anunţat public că au fost făcute presiunile asupra sa şi a familiei sale, din cauză că a refuzat să-l numească în funcţia de premier pe omul de afaceri Vlad Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe