Ambasadorul SUA: Corupţia şi infrastructura, două obstacole în calea creşterii economice sustenabile a României

Lipsa autostrăzilor şi corupţia reprezintă obstacole fundamentale în calea creşterii economice sustenabile a României, a atras atenţia ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Evoluţiile petrecute în România după evenimentele din decembrie 1989 sunt extrem de pozitive: România este acum membră NATO, are un parteneriat strategic foarte puternic cu SUA, parteneriat pe care mă angajez să-l consolidez şi să-l extind, şi este membră a UE, fiind totodată deplin integrată în comunitatea internaţională.

Dar există şi obstacole pe care trebuie să le depăşească pentru a-şi consolida şi mai mult rolul pe scena internaţională, inclusiv aici, în Europa. Aşa cum am discutat, în primul rând trebuie să găsească o modalitate de a-şi asigura o creştere economică sustenabilă", a declarat, în cadrul unui interviu acordat Digi24, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

În cadrul acestor eforturi, corupţia este, potrivit înaltului demnitar american, unul dintre principalele obstacole.

"SUA au susţinut foarte puternic lupta României împotriva corupţiei şi cred că s-au făcut eforturi semnificative în această direcţie în ultimii ani, prin acordarea de resurse procurorilor şi măsuri de asigurare a unui sistem judiciar independent şi o respectare deplină a statului de drept", a adăugat ambsadorul.

Un alt obstacol în calea creşterii economice sustenabile a României, în viziunea lui Hans Klemm, este infrastructura din ţara noastră.

"Am călătorit puţin prin România. Unele dintre şosele sunt excelente, îmi aduc aminte de autostrăzile din Germania, însă mai este nevoie de multe eforturi pentru a lega infrastructura rutieră, feroviară şi energetică a României cu cea a restului Europei. Folosirea eficientă a resurselor disponibile României prin fonduri europene este, cred eu, vitală", a punctat oficialul american.

"Apoi, ascultându-i pe oamenii de afaceri români, americani şi străini, un alt domeniu care merită atenţie, iar guvernul Cioloş i-o acordă, este administraţia publică, asigurarea eficienţei, receptivităţii, transparenţei acesteia şi a utilizării resurselor disponibile provenite atât de la contribuabilii români, cât şi de la Uniunea Europeană, în cel mai eficient mod cu putinţă", a adăugat Hans Klemm.

Ambasadorul declară că Statele Unite intenţionează să-i susţină în totalitate pe preşedintele Iohannis, prim-ministrul Cioloş şi guvernul său: "Vom rămâne un puternic aliat, partener şi prieten al României".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne