Virusul Wuhan, misterios. Organizaţia Mondială a Sănătăţii analizează cele 91 de cazuri de "reactivare" din Coreea de Sud

China, lovită de epidemia de virus Wuhan
China, lovită de epidemia de virus Wuhan (Kevin Frayer/Getty Images)
A.P.
12.04.2020

Există temeri din ce în ce mai mari cu privire la faptul că pacienţii care anterior au fost testaţi pozitiv la virusul Wuhan, apoi s-au recuperat, ar putea de fapt să „recidiveze” sau să fie „reinfectaţi”, după ce rapoartele anterioare din China sugerau încă de acum două luni că acest lucru ar putea fi posibil.

La vremea respectivă, materialele publicate în diverse studii au fost respinse sub pretextul datelor insuficiente apărute în mijlocul haosului creat de asaltul virusului asupra sistemului medical din Wuhan.

Dar acum, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) examinează aproape o sută de cazuri din Coreea de Sud, care se pare că ar evidenţia acest fenomen bizar.

"Oficialii sud-coreeni au raportat, vineri, 91 de pacienţi despre care au afirmat că ar reprezenta dovada că virusul Wuhan a ieşit din nou pozitiv la teste", relatează Reuters.

"Jeong Eun-kyeong, director general al Centrului sud-coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC), a declarat într-o informare de presă că virusul ar fi putut fi reactivat, mai degrabă decât pacienţii re-infectaţi."

Practica oficialilor de sănătate la nivel internaţional, pe baza orientărilor OMS, este că un pacient poate fi externat din spital şi este considerat liber de virus după două rezultate negative la testare. Testele trebuie efectuate la cel puţin 24 de ore distanţă.

„Suntem conştienţi de aceste rapoarte ale persoanelor care au avut rezultat negativ la testul de COVID-19 folosind testarea PCR (Polymerase Chain Reaction / Reacţie de Polimerizare în Lanţ) şi apoi după câteva zile rezultatul a fost pozitiv din nou”, a declarat un oficial OMS de la Geneva cu privire la cazurile din Coreea de Sud.

Întrucât numărul cazurilor de pe tot globul este acum trecut de 1,7 milioane (inclusiv statisticile Chinei, considerate false), posibilitatea ca virusul să fie „reactivat” este un scenariu extrem de îngrijorător, mai ales că numeroşi politicieni au în vedere ideea deschiderii economiilor, în speranţa că persoanele deja infectate şi recuperate nu se vor infecta din nou.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor