Boris Johnson a fost externat din spital

Epoch Times România
12.04.2020

focus

alte articole

Boris Johnson (MATT DUNHAM - WPA POOL/GETTY IMAGES)
Epoch Times România
12.04.2020

Premierul britanic Boris Johnson a fost externat din spital şi îşi va continua recuperarea de pe urma infecţiei cu virus Wuhan la Checkers, reşedinţa sa oficială la ţară, a declarat cabinetul său din Downing Street, duminică.

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost dus la Spitalul St. Thomas din centrul Londrei pe 5 aprilie, acuzând simptome persistente de pneumonie cauzată de virusul Wuhan. Pe 6 aprilie a fost mutat la terapie intensivă, unde a rămas până pe 9 aprilie.

„La sfatul echipei sale medicale, premierul nu va reveni imediat la serviciu. El doreşte să mulţumească tuturor celor de la St. Thomas „pentru îngrijirea foarte bună pe care a primit-o”, se arată într-o declaraţie oficială.

În primele comentarii făcute de la plecarea din secţia de terapie intensivă, Johnson a afirmat că personalul spitalului i-a salvat viaţa. „Nu le pot mulţumi suficient. Le datorez viaţa”, a spus el.

Logodnica sa gravidă, Carrie Symonds, care a avut şi ea simptome de îmbolnăvire cu virusul Wuhan, a mulţumit personalului Serviciului Naţional de Sănătate într-o serie de postări pe Twitter, la scurt timp după ce declaraţia din Downing Street a fost publicată de Johnson.

„Au fost vremuri foarte întunecate săptămâna trecută. Inima mea este alături de toţi cei aflaţi în situaţii similare, îngrijoraţi de cei dragi care sunt bolnavi”, a afirmat ea.

În timp ce Johnson a fost tras pe tuşă, miniştrii săi au făcut faţă unor presiuni masive pentru a explica de ce rata deceselor cauzate de virusul Wuhan creşte atât de rapid.

Marea Britanie a raportat două zile la rând peste 900 de decese. Numărul înregistrat vineri - 980 - a depăşit cea mai mare rată înregistrată zilnic din Italia, cea mai lovită ţară din Europa până în prezent.

Guvernul britanic a fost nevoit să apere modul în care a înţeles să facă faţă crizei produse de pandemie, care a inclus efectuarea unui număr mult mai mic de teste decât în alte ţări europene şi instaurarea carantinei prea târziu. Miniştrii au rezistat, de asemenea, fără să îşi ceară scuze pentru lipsa echipamentului de protecţie necesar personalului spitalelor.

Subliniind gravitatea situaţiei, Regina Elisabeta a transmis cel de-al doilea mesaj public din ultima săptămână, spunând naţiunii:„Coronavirusul nu ne va învinge”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor