Violeta Alexandru: Tema pensiilor speciale ale magistraţilor a ajuns prilej prin care se plătesc poliţe

Tema pensiilor speciale ale magistraţilor a ajuns un prilej prin care se plătesc poliţe, cu diverse motivaţii, între unii politicieni şi magistraţi, în loc să fie tratată corect şi transparent, este de părere fosta ministră a Muncii Violeta Alexandru.
Deputata USR susţine că în gestionarea problemei „s-a plecat prost, […] nu s-a discutat profesionist, pe principii şi argumente corecte”, şi că modificările la legea privind indemnizaţiile (pensiile) magistraţilor nu au „o viziune în spate” şi nu sunt „ceva făcut riguros, corect, cu argumente obiective în spate”.
În acest context, Violeta Alexandru susţine că „noile preferinţe la vot din societate, respingerea, la grămadă, a partidelor mainstream se explică şi prin gafele şi aroganţa multora dintre aceste partide”.
“Suntem unde suntem pentru că ei continuă să fie rupţi de realitate, plini de ei, lipsiţi de curaj şi fără pricepere în a face lucrurile corect”, a conchis fosta ministra a Muncii, într-o postare pe Facebook pe care o redăm integral în continuare:
„Am ajuns la concluzia că tema pensiilor speciale ale magistraţilor, în loc să fie tratată corect, transparent, asumat, a ajuns un prilej prin care se plătesc poliţe (cu diverse motivaţii) între unii politicieni şi magistraţi. După ce s-au făcut înţelegeri pe care nu le-au respectat nici unii, nici ceilalţi. Una e să te consulţi, alta e să faci înţelegeri.
S-a plecat prost, nu s-a dorit ceva care să deranjeze (ori nu poţi aşa dacă invoci o schimbare), s-a ratat o ocazie importantă (actuala coaliţie de guvernare având, în aceşti ani, marele avantaj al unei majorităţi parlamentare cu care putea lua deciziile necesare de schimbare, a fost laşă!), nu s-a discutat profesionist, pe principii şi argumente corecte. Nu s-au separat rolurile, cine avea de decis nu a avut curaj, s-au înţeles şi acesta nu e un fundament solid.
Iar se modifică puţin legea privind indemnizaţiile (pensiile) magistraţilor. Nu e nici acum o viziune în spate, se modifică puţin vârstă de pensionare, scade puţin procentul din venituri care se aplică în acordarea sumei de bani (pe lângă pensia pe contributivitate). Cine ştie cum va ieşi ce trimit ei la parlament.
S-a tot spus, pe bună dreptate, că invocarea corectitudinii în campaniile electorale pentru că ulterior să nu se vadă schimbări reale, îi nemulţumeşte profund pe români. Aşa este! Ce s-a întâmplat recent? Un candidat la alegerile prezidenţiale, care nu are nici funcţie de preşedinte de partid nici calitate de parlamentar, anunţă aceste câteva schimbări pe care actuala coaliţie guvernamentală trebuie să le facă (vrea, nu vrea) în urma declarării fostei lor legi ca fiind neconstituţională/în urma discuţiilor cu reprezentanţii Comisiei Europene atenţi la acest subiect.
În orice caz, nu este ceva făcut riguros, corect, cu argumente obiective în spate. Nicio clipă, din păcate, nu s-a discutat despre variante pentru viitor, de ex., despre, de ce nu, pensii ocupaţionale care s-ar preta în acest domeniu. Asta pentru că fiecare se gândeşte la prezent, acum, lună viitoare. Nu mai departe de atât!
Păcat
Noile preferinţe la vot din societate, respingerea, la grămadă, a partidelor mainstream se explică şi prin gafele şi aroganţa multora dintre aceste partide. Suntem unde suntem pentru ca ei continuă să fie rupţi de realitate, plini de ei, lipsiţi de curaj şi fără pricepere în a face lucrurile corect.”