Victor Ponta: "Nu cred că va trece moţiunea de cenzură"

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Într-o intervenţie telefonică la România TV, post controlat de deputatul Sebastian Ghiţă (urmărit penal în dosarul cumnatului lui Victor Ponta), premierul Ponta s-a arătat încrezător că moţiunea de cenzură a noului PNL nu va trece şi a opinat că liberalii nu sunt pregătiţi "să guverneze azi."

"Nu cred că va trece moţiunea de cenzură. Astăzi majoritatea funcţionează, eu cred că va funcţiona şi la moţiunea de cenzură, dar mai mult decât atât, eu nu văd PNL-PDL..., eu nu-i văd absolut deloc pregătiţi să guverneze azi, nici ca program şi nici ca oameni nu ştim pe cine ar vrea să pună miniştri. Nici ca o majoritate funcţională, pentru ca să spui că vei guverna încă un an şi zece luni până la alegeri (...). Am înţeles, vreţi să veniţi, foarte bine, dar spuneţi-ne cu ce program, cu ce oameni, cu cine guvernaţi", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a mai declarat că nu se simte ameninţat de faptul că liberalii se pregătesc să ia puterea şi că "situaţia actuală în care e un echilibru politic şi în care preşedintele, Guvernul, Parlamentul lucrează împreună, e o situaţie foarte bună", motiv pentru care nu vede de ce ar trebui "să o stricăm", a mai afirmat liderul PSD.

"Nu mă simt în pericol, nu am reuşit să văd foarte mult din ce a lansat domnul Predoiu şi PNL. ", a mai declarat premierul.

Reamintim că liberalii, care îşi doresc să preia guvernarea dacă se poate în 2015, au anunţa că vor depune o moţiune de cenzură după lansarea programului de guvernare, eveniment ce a avut loc pe 28 februarie. Programul de guvernare, din care premierul nu a "reuşit să vadă foarte mult", porneşte, potrivit lui Cătălin Predoiu, premierul desemnat al noului PNL, de la conceptul de "România lucrului bine făcut" şi prevede, înainte de reduceri de taxe (aşa cum şi-a propus populist şi "iresponsabil" Guvernul Ponta), combaterea evaziunii fiscale şi "regândirea administraţiei."

"Noi ar trebui să pornim de la principiul că politica fiscală crează bugetul şi nu bugetul crează politica fiscală", a declarat Predoiu la lansarea proiectului, adăugând că PNL a împărţit politica fiscală în 2 etape. O primă etapă, de reformă accelerată/relaxare temperată corespunde perioadei 2015-2016, a explicat liberalul pentru ca în 2017-2020 să se intre în etapa de reformă consolidată şi relaxare consolidată.

Mai multe despre programul de guvernare PNL, reducerile de taxe propuse etc. puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne