Troc PNL - PSD. Comisia de Cod Electoral contra Comisia pentru Revizuirea Constituţiei

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Valeriu Zgonea va fi înlocuit de la preşedinţia Comisiei de Cod Electoral de liberalul Mihai Voicu, urmând, în schimb, ca PSD să preia preşedinţia Comisiei de Revizuire a Constituţiei, după ce fostul lider PNL, Crin Antonescu a renunţat atât la calitatea de preşedinte, cât şi la cea de membru al acestei comisii, au declarat surse politice pentru gândul.info.

Potrivit sursei citate, rocada are loc pe fundalul scandalului stârnit în PSD de decizia lui Zgonea de a propune ca şefii de Consilii Judeţene să fie aleşi prin vot indirect. Propunerea a fost aprobată de Comisia de Cod Electoral, ceea ce i-a scandalizat pe liderii social-democraţi din teritoriu. Greul partidului, Marian Oprişan, baronul PSD de Vrancea, a cerut demisia lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi, pentru a se pune capăt scandalului, Zgonea se va retrage de la şefia Comisiei de Cod Electoral, însă nu înainte ca PSD să fi negociat un troc reciproc avantajos.

"Aceasta este o decizie luată de cele două grupuri politice. Începând cu data de 15 martie noi preluăm preşedinţia Comisiei pentru Revizuirea Constituţiei şi colegii de la PNL vor prelua preşedinţia acestei comisii", a declarat Zgonea, întrebat de jurnalişti dacă se retrage din funcţia de preşedinte al Comisiei de Cod Electoral, comisie care dezbate legile în baza cărora vor fi aleşi viitorii primari, preşedinţii de Consilii Judeţene, senatori, deputaţi şi preşedinţi ai ţării.

Potrivit gândul, la şefia preşedinţiei Comisiei de Revizuire a Constituţiei râvneşte însă şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aliat de nădejde al premierului.

Reamintim că fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu şi-a anunţat duminică intenţia de a renunţa la preşedinţia Comisiei parlamentare pentru Revizuirea Constituţiei. O zi mai târziu, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat că PNL a demarat procedurile pentru înlocuirea a cinci membri din Comisia de Revizuire a Constituţiei, unul dintre cei ce urmează să fie înlocuiţi fiind Crin Antonescu.

Din comisie mai ies fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, exclus din PNL după ce a fost pus sub urmărire penală în dosarul retrocedărilor de păduri, Petre Roman, a cărui calitate de deputat a fost revocată, la solicitarea ANI, George Scutaru, devenit consilier al preşedintelui Klaus Iohannis şi Alina Gorghiu, devenită şef al vechiului PNL.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.