Victor Ponta, invitat de ”onoare” la dezbateri în Parlament pe tema organizării deplorabile a alegerilor în diaspora

Premierul Victor Ponta este aşteptat marţi la o dezbatere în plenul Camerei Deputaţilor pe tema votului din diaspora. Dezbaterea politică cerută de PNL va avea loc marţi, la ora 10,00, iar prezenţa premierului este dată ca şi sigură.
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
25.11.2014

Premierul Victor Ponta este aşteptat marţi la o dezbatere în plenul Camerei Deputaţilor pe tema votului din diaspora. Dezbaterea politică cerută de PNL va avea loc marţi, la ora 10,00, iar prezenţa premierului este dată ca şi sigură.

”Mai mult ca sigur, mâine, domnul prim-ministru va fi la ora 10,00 la Camera Deputaţilor. (...) Oricum e obligat să vină, conform Regulamentului Camerei, şi, mai mult ca sigur, domnul prim-ministru va fi prezent. (...) Procedura va fi cea normală, cei care au convocat-o îşi vor prezenta punctele de vedere, domnul prim-ministru va răspunde, ca o dezbatere politică în Parlamentul României”, a explicat luni, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, deputatul PSD Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Atât premierul, cât şi noul ministru de Externe, au fost invitaţi săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaţilor la o dezbatere privind "organizarea deplorabilă, de către Guvernul României, în secţiile de vot din străinătate a celor două tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui României".

"Considerăm absolut necesară şi urgentă o astfel de dezbatere în contextul în care dreptul constituţional la vot al zecilor de mii de români din străinătate a fost în mod flagrant încălcat prin faptul că nu au putut vota, iar imaginea României în plan internaţional a avut enorm de suferit. Modul defectuos în care Guvernul Ponta a organizat procesul electoral în străinătate a condus chiar şi la apariţia unor situaţii în care cetăţenii români care s-au prezentat la vot şi nu au putut vota au fost umiliţi şi bruscaţi ajungându-se inclusiv la confruntări cu forţele de ordine locale", scriau liberalii în cererea lor.

Reamintim că atât la turul 1 cât şi la turul 2 de scrutin, românii din diaspora au stat la cozi uriaşe pentru a putea vota. După ore în şir de stat în picioare, în frig şi ploaie, mulţi dintre ei nici măcar nu au mai apucat să mai pună stampila pe buletinul de vot. Turul doi s-a încheiat pentru românii din Paris şi Torino, care protestau cerându-şi dreptul la vot, cu gaze lacrimogene şi bastoane. La această situaţie s-a ajuns după ce Ministerul Afacerilor Externe a refuzat să deschidă noi secţii de vot, în pofida numeroaselor cereri pe care le-a primit în acest sens, inclusiv de la ambasadori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor