Băsescu despre dezastrul din Diaspora: Toţi ambasadorii au solicitat MAE mărirea numărului de secţii de votare

Coadă la votare în Londra, 16 noiembrie 2014.
Coadă la votare în Londra, 16 noiembrie 2014. (Robert Willy Toperter)

În contextul organizării dezastruoase a alegerilor în Diaspora, preşedintele Traian Băsescu a subliniat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că toţi ambasadorii din locurile unde s-au înregistrat cozi interminabile şi mii de oameni nu au mai apucat să voteze au înaintat cereri Ministerului de Externe pentru mărirea numărului de secţii de votare, însă acest lucru nu s-a dorit.

"Cu toţii am văzut împiedicarea exercitării dreptului la vot în străinătate - în Londra, Paris, în Italia, la Torino şi în Spania. De la momentul închiderii voturilor am cerut informaţii de la toţi ambasadorii. Am primit în copie toate solicitările pe care le-au făcut premergător campaniei electorale, în timpul acesteia şi între turul I şi II. Toţi ambasadorii au solicitat prin Ministerul de Externe mărirea numărului de secţii de votare", a precizat Traian Băsescu, potrivit Realitatea.net.

În opinia şefului statului, acest lucru trebuie evidenţiat pentru că "românii trebuie să fie informaţi asupra faptului că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de creştere a numărului de secţii de votare, inclusiv, repet, ambasadorul de la Berlin".

"Dacă e ceva de reproşat, nu e pentru ambasadorii noştri", a concluzionat preşedintele.